Level up your cooking - čínské nudle

2 komentáře


Po užitečném článku o seriálech přichází další článek, tentokrát pro ty, co si dávají body jen do tance a tudíž ještě nemají vylevelovaný cooking na 100. 

V dnešním díle se naučíme vařit čínské nudle. Zdánlivě jednoduché jídlo, receptů najdeme všude plno a většinou známe takovou tu českou variaci. Čínské nudle se dají zpestřit mnoha různými surovinami, ale do začátku si povíme jeho klasickou přípravu.

Pořídíme čínské nudle. Důležitý je výběr: můžeme se pohybovat v řádu korun, ale klidně se můžeme dostat i na desetikoruny. U dražších nudlí jsou potom různé upgrady, jako třeba přiložené maso v pytlíčku. Začneme tedy tou jednodušší.

Nejprve si zvolte, jaké nudle byste rádi. Zda lehkou "chicken" variantu s kuřetem, exotickou krevetovou chuť, nebo zda si jako labužníci dopřejte trochu toho hovězího. Vegetariáni nemusí zoufat, existují i vegetariánské - zeleninové nudle. 

Dáme si vařit vodu v rychlovarné konvici. Pokud nemáte konvici nevadí, malý kastrůlek, v kterém vodu ohřejete, plně svou úlohu splní. Mezitím co se nám dělá voda otevřeme škubnutím obal nudlí. Opatrně vyjmeme nudle a oddělíme je od zbylých sáčků. Nudle vložíme do hlubokého talíře. Mezi sáčky by se měl nacházet sáček s olejem (v některých variantách nudlí může chybět - nevadí, nudle budou chutné i bez oleje), sáček s chilli a to nejdůležitější - sáček se směsí na nudle. 

Sáček se směsí na nudle vsypte do nudlí. Až se rozvoní příjemná vůně vaší oblíbené varianty, přidejte olej z druhého sáčku a pokud máte rádi pálivé, přidejte i chilli ze sáčku. Pokud vám však pálivé vadí, vyhněte se chilli obloukem. Můžete ho hodit do koše, nebo si ho schovat do bordeliště, kdybyste ho někdy v budoucnu potřebovali.

Jak se dovaří voda, zalejte připravené nudle. Nudle začnou okamžitě vonět, ale odolejte a s konzumací ještě vyčkejte. Nechte nudle cca 5 minut odstát.

Po pěti minutách servírujte. Můžete dochutit špetkou čerstvé petrželky.

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. A já myslel, že sis dotáhl koviďáka... Prý je vhodné k tomu gratulovat, nebo tak nějak.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.