Kalné léto a Hašmar country Lovosice 2017

13 komentářů
Zajímavé, že s přicházejícím sluníčkem se léto vždy stává o něco více kalným. Uklízíme boty do sněhu a ze špajzů, sklepů nebo garáží vytahujeme a oprašujeme kalící stroje.

Stroje zprvu trochu vrzají, ale na sluníčku se rychle zaběhnou a předou si jak dieselový motor po čtyrista tisíc kilometrech.

Jedna z posledních akcí, kde kalící stroj pracoval byl výlet do Štechovic, kde jsme chtěli najít s Čečim, Krmičem a Janou zlatý poklad. Ten jsme našli v Masečíně, kde krom paintballu (nevykládejte si to mylně, že jsme tam paintball hráli) je příjemná hospoda s pivem akorát laciným pro poutníky, co se z nich po usazení stanou na půl dne poustevníci.
Z Davle jsme se pracně přepravili zpět do Práglu a večer jsem se opravdu (s neplánovaným byť očekáváným zpožděním asi pět hodin) dostal na Škopčí grilovačku aneb Pálení čarodějnic. Dorazil i Festivalový s Gábinou, kteří náhodou v Praze ráno měli sraz s Karen (známe ji z dřívějška, teď se vrátila domů do států, z kterých se mezitím stal Kačerov.. takže mohla klidně zůstat v Čechách). Moc si to nepamatuju, ale byl jsem milým hostem, který přijel vykalený z výletu, nic nepřivezl a dost toho snědl a vypil.

Čímž se pomalu dostávám k titulku článku, totiž k proběhlému víkendu. V pátek jsem vyrazil do Lovosic na 22. ročník festivalu Hašmar Country. Skoro celý den jsem seděl s Gábinou a Katkou na kase a čipoval lidi. Páteční program byl docela fajn, kapely prostřídal Jindra Kejak, což je písničkář a bylo to takový příjemný zpestření. Hvězdou večera byl Franta Nedvěd se skupinou Tie Break. Asi na ně přišlo hodně lidí. Mně to přišlo spíš jak business as usual, kapela přijela, zahrála pár svých písniček s F., František si odskočil na cígo, kapela hrála chvíli sama Nedvědí písničky a pak se vrátil F. a chvíli s kapelou zpíval. Honorář a odjezd domu. Nějak to ve mně uplně tu atmošku nevyvovalo. Nejvíc se mi líbili poslední Navostro, stylový oblečky, spoustu energie, drive a koncert je evidentně bavil. Luxusní.
Sobotu přišlo míň lidí a dramaturgie kapel byla takový unylá, tak to nebudu o moc víc komentovat a kdyžtak vám to řeknu osobně. Navíc se začínalo pozdějš, donesl se ke mně drb, že nebyly kapely a Karavana odmítla Hašmar otevřít s tím, že už jsou trochu lepší kapela a už nejsou na to hrát první. No, možná jenom drb, ale vtipnej, tak jsem ho sem napsal.

 Fotka s Navostro. Festivalový (Žwejk) se opět proslavil, když před podiem prohodil s Navostro pár slov a oni ho zmínili při speakrování jako "Člověka v tričku ACDC". :)

Na závěr děkuju Mírovi s Luckou za odvoz do Prahy, kárám rytíře za neúčast na všech z uvedených akcích a Škopkovi přeju brzkou regenaraci z firemní vody. A s hašmarem.. Make the Hašmar great again!


Nebo radši ne. Sí jů.

13 komentářů:

  1. Doslo mi doma cervene vino. Tak se chci zeptat, zda je to problem jen v Modranech a nebo to postihlo celou Prahu (pripadne to doslo az do Rce)?

    Scopek

    OdpovědětVymazat
  2. Teď jsem to kontrolovat a není ani tady! Včera jsem "omylem" zmizel deset piv, ale vína jsem se ani nedotkl. Tedy červeného.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to nevím, ale podíval jsem se na animaci z milešovky (z linku na houbích stránkách).

    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=milesovka

    PS.: Tento post neřeší váš problém, ale můžete se také podívat na animaci.

    OdpovědětVymazat
  4. Příští víkend je Putování za víny Brány Čech (o kterém jsme sáhodlouze diskutovali, jestli tam má smysl jít), ale objevil jsem ještě jednu akci - ta je už od pátku Pivo na Náplavce 2017. Tenhle post by možná náš problém mohl vyřešit, eventuálně způsobit celou řadu dalších.

    OdpovědětVymazat
  5. Take pridam neco do akci. Pristi sobotu : Brutalni Brutus V Rakovniku - akce Vitani leta v Pivovaru...
    Ale v patek bych mohl zajit na pripravne kousky na naplavku. Pokud to nebude predrazena akce jako pred rokem nekde na Letne.


    Scopek

    OdpovědětVymazat
  6. To je vlastně pravda, dávám do placu odkaz na akci. Akorát ta doprava z Rce je peklo, z Prahy jede asi třikrát denně bus (o víkendu), ale taky žádná sláva.

    Nebo mě napadlo udělat si minivodu, vyrazit v pátek ráno (vzal bych auto), splavit se do Roztok , přespat a zakalit tam (jak je to tábořiště mezi mosty). V sobotu vstát, jet vlakem do Rakovníka (z Roztok je to kousek), tam zakalit a pak zpět do Roztok a v neděli domu. Akorát auta by byla potřeba asi dvě, někdo musí zachránit pak to na startu. Nebo to dát bez vody a udělat výlet, kolo, nebo tam prostě jen kalit (to je samozřejmě organizačně nejsnažší).

    OdpovědětVymazat
  7. Ok, tak je tam i půjčovna, co by nás přiblížila minibusem, takže by stačilo jedno auto. Pokud by byl zájem, napište sem co nejdřív, ať se domluvíme a pořeší se rezervace.

    OdpovědětVymazat
  8. Stoky tam asi v sobotu autem z Lovo + bednu a kytaru bere.
    Dalsi moznosti, ze by se skupinka sesla v patek v Prahe. Poreferovala o sve slave a ziskanych zkusenostech a v sobotu rano se sockou presunula do Rakovnika.
    Vodu jsem si ted uzil (skoro jsem padlo nenamocil, teda krom cvaknuti), takze to neni pro mne

    Jinak prihazuji do placu dalsi patecni rozsireni akci v PRAZE:
    K akci na naplavce davam bonusovy level:
    Hospoda"u Kalendů",když si vezmeš piva s sebou na náplavku, tak máš 3+1 zdarma :-)

    Na Hrade maji tez pivni akci, ale tam je drahe vstupne.

    S.

    OdpovědětVymazat
  9. To se nám to pěkně rozjíždí. Je z čeho vybírat. Tolik kalebních plánů.... Jinak zítra jedu do Ďoury předvést opilého Rytíře, v sobotu podniknout nějaký výlet po okolí a večer zpět. Pokud by chtěl někdo dělat Rytířovi společnost, tak ho rád vezme s sebou. Odjezd je v pátek, ale nevím ještě v kolik, tak dobrý můj plán je.

    OdpovědětVymazat
  10. nach Doura bych jel. Ale zitra jdu na vino a uz to rusit nebudu. Trvalo to dohodnout... No dobre, zas tak dlouho to netrvalo, ale proste mam zizen a zrovna jsme se po dlouhe dobe sesli.
    Kdyby se odjezd odlozil na sobotu rano - prijezd - vykaleni - odjezd zpet v nedeli. Tak bych se pridal.

    S.

    OdpovědětVymazat
  11. Jinak mi vcera doma doslo i bile vino. Asi se budu muset prestehovat. V prokletem baraku zit nechci

    OdpovědětVymazat
  12. Jeste mne napadlo. Co Houbi plan jen malinko poupravit.
    Misto na vodu - udelat minivandr
    A misto minivandru tam kalit uz od ctvrtka.
    Jinak bych na Houbo planu nic nemenil a libi se mi, jak je.
    Bo na vodu je nas lichy pocet.

    Ale ve ctvrtek odpol / v patek rano vyrazit do Rakovnika, tam ustajit auto a nekam vyrazit. Prespat. V patek pokracovat v krasojizde.

    V sobotu se kalicim plazenim dostat do pivovaru a uzit si koncert. V nedeli nas Houba pak vsechny rozveze do nor a alko leceben.

    OdpovědětVymazat
  13. Akorát jsem se dnes navečer vrátil ze školení. Příští víkend jsem zabitej, mám děti na krku a pojedem do hor na chalupu...
    Tak zaparte...

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.