sedmistěnná kostka

Napiš komentář
K protikuřáckému zákonu ocituju z glos Miroslava Macka, protože sám dovedu myšlenky formulovat asi jako se Schrodinger stará o kočku a ženě pak s vážnou tváří tvrdí, že je vlastně nerozhodnutá a pokud by ji nasypal granule do misky, narušil by samotné měření.

Zdá se, že vládu a poslaneckou sněmovnu obsadila skupina šílenců, kteří pokládají zbytek občanů za nesvéprávné jedince, kterým musí čím dále tím více věcí nařizovat a zakazovat. Samozřejmě vždy s halasným pokřikem o konání dobra.
Přitom nejhorším výsledkem této jejich činnosti nejsou ty příkazy a zákazy jako takové, ale setrvalý přesun odpovědností z občanů na stát a tedy vytváření manipulativně řízeného stáda.

Soudruzi, pochopte, že hospoda už není státní, ale soukromý podnik. Nikdo vás navíc nenutí do zakouřené hospody chodit! Uvědomujete si vůbec, jak máte tím bolševismem stále prolezlou hlavu?

(viditelnymacek.cz)

K tomu mě napadlo, jestli by nebylo možné se někde na úřadě přihlásit ke "komunistickému žití", kde by za občana vzal zodpovědnost do ruky stát, staral se o to, aby se (pokud bude chodit povinně do práce) měl přiměřeně dobře, měl v okolí nekuřácké podniky a vůbec vše by bylo tak, jak si někdo z politiků myslí, že by správný spořádaný život měl vypadat.
Naproti tomu, kdo by nechtěl, by se odhlásil a získal by třeba placku, která by ho opravňovala třeba otevřít si nekuřácký podnik nebo do nekuřáckého podniku vstoupit. S plackou byste dostali v tabáku cigarety bez těch hnusných obrázků nebo byste mohli plavat v bazénu v části s hlubokou vodou. Na druhou stranu, pokud by se vám něco stalo, museli byste ten problém vyřešit sami.
Takový svět s plackou a bez placky. Lidi už by se nedělili jen na muže a ženy, ale na plackáře a neplackáře.
Pak by mohla být třeba válka placek proti neplackám, něco jako sever a jih, kterou by ukončil až vynález prkna s hřebíkem na konci. Ale to už jsem odbočil někam směr HŘ, které už neexistují.

Potom mě ale napadlo, že i když ve volbých vyhrávají neplackáři, ta pomyslná placka stejně existuje. Stačí se kolem sebe dívat, přemýšlet o věcech, chápat, že moje cena není v letech odchozených do zaměstnání, ale v tom co umím a jak zlepšuju svět kolem sebe. Člověk s rozhledem a takovým vzděláním může životem jít s úsměvem a být nad věcí.

Samozřejmě dokud ho nezačnou zaživa pálit na hranici. Ale to už je jiný příběh.


0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.