Čvaňhák a Matrix

Napiš komentář
Zase se bude schvalovat zákaz kouření. Být provozovatelem malé vesnické hospody, tak to vnímám jako promyšlené morové rány - v prosinci EET a v květnu zákaz kouření. No nic, lidi alespoň budou sedět, pít lahváče a kouřit doma.

Občas to vypadá, že místo toho, aby stát sloužil občanům (i s jejich občasnými nectnostmi) tak se tu stát snaží vypěstovat ideálního občana, jako zdroj prostředků pro sebe. Předpokládám, že další zákazy se budou týkat nezdravého stravování a nezdravého myšlení.

Jen tak lze zdroj prostředků státu udržovat v patřičné formě. Už o tom natočili i film, jmenovalo se to Matrix a místo státu tam byly stroje.

Update: Eee, schváleno, tak je to tady. Ale už toho nechám, páč to by bylo pořád dokola. Ekonomice se daří, vláda to prožírá, nikomu se makat nechce - maximálně vymyslí nový zákaz nebo pokud nedokáže zkontrolovat výběr daní, tak to hodí lidí (za jejich peníze) a ještě jim za odměnu jim k tomu udělá loterii (z jejich daní). Jasně, mám moc vysoké nároky a taky jsem se zasekl v liberálních devadesátkách. Moje chyba. Stát a vláda je chová přísně logicky a ekonomicky, jako každý monopol - co nejvíce dostat a co nejméně práce vydat.

Tématický Southpark - Eat the cupcake!

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.