i have a dream...

Napiš komentář
Drahé UHouby.

Zrovna jsem narazil na článek

http://denikreferendum.cz/clanek/19363-peter-harvanek-o-hnuti-ano-je-to-rezirovana-hra

a chtěl k tobě něco k tomu napsat a vidím, že tam takhle bude přebabišováno. Ale je to oddělené vysmátou lamou, takže v pořádku. Navíc, další text je babiš-free.

Svět se vůbec neformuje, jak bych si představoval; spíš jde tak nějak naopak. No, je vždycky možnost republiku opustit a smát se z povzdálí, ale na druhou stranu mám českou republiku rád. A healer ve skupince nezdrhá od raněného, ale naleje mu do krku bílou hvězdu.

Tak mě napadlo, jestli bychom neměli nějaké "hnutí" zformovat. Vím, že to zní legračně, ale... lets be the hero. Třeba svobodní jsou dobrý, maj dobrý myšlenky a tak, ale ta jejich prezentace ven je taková podivná; a navíc - stavět na myšlenkách bohužel funguje jen na pár lidí.

Funguje to, jak se věc prodá. Třeba ANO funguje. Věci veřejný fungovaly. A zaměření Svobodných na svobodu prostě nefunguje. Oni vědí, co tím myslí, já taky, ale to je jaksi málo.

Místo toho je potřeba v lidech vůbec zapálit plamínek toho, co všechno svoboda vlastně může být a co může znamenat.

Hnutím myslím - bez ambicí jít do politiky, ale s ambicemi změnit myšlení lidí.
Protože mám rád kombinace - napadlo mě realizovat to jako napůl informativní a napůl vzdělávací portál. V informativním by byly moudré myšlenky o tom, jak by lidi měli žít; a call to action by bylo tlačítko "Choose a free life!"

Tím tlačítkem by se otevřely možnosti, jak se více osvobodit, např.
- VZDĚLÁNÍ - spolupráce s různými vzdělávacími servery, školami, online kurzy
- TOLERANCE - zde mě napadlo dát linky na doctora Who :-)
- PRÁCE - rozvinul by se seznam oborů - specialisté na volné noze z jednotlivých oborů by radili lidem, co se učit, kde hledat podklady, kde získat zkušenosti - aby se v daném oboru dovedli uživit sami
- PŘÍRODA - lehké pošťouchnutí, že stromy možná budou nakonec potřeba víc, než peníze a konkrétní akce na pomoc přírodě (to znamená člověk někam jde, něco dělá a to pomáhá přírodě. ne že někam pošle peníze)

a tak dále.

(doplňková gamifikační varianta počítá s tím, že by se lidi registrovali a pak by jim do aplikace na mobil chodily tasky. Např. jít někam s něčím pomoc. Věnovat se nějaké knize. Za to by sbírali body, měřili se mezi sebou - ale to by byla jen taková třešnička na dortu. Všechny by spojovaly myšlenky, touha pomoc - a jak by se začali měnit, motivoval a spojoval by je ten úžasný pocit)



No, budu rád, když mi napíšete svůj názor. Je to hodně práce a určitě bych to nedělal sám.. a asi ne teď :) UHouby teď roste návštěvnost, tak určitě získám další podporovatele..

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.