Google Music v ČR

Napiš komentář

Dneškem lze využívat služby Google Music u nás. Za paušální poplatek 149Kč resp. zaváděcích 129Kč  měsíčně můžete poslouchat jakékoliv skladby z asi 20 miliónů, co jsou v databázi zmíněné služby. Poslouchat lze buď na počítači nebo telefonu s Androidem (i offline). Citovaný Richard Krajčo je nadšen*. Nárok poslouchat máte jen dokud platíte. Též si můžete nahrát na Google Cloud vaše skladby (ty co máte v MP3) a budou se vám synchronizovat napříč zařízeními. Tato služba je narozdíl od Apple Cloudu zdarma (ten za ní chce $25 ročně).

http://technet.idnes.cz/google-music-hudba-google-play-v-cesku-dx0-/sw_internet.aspx?c=A130930_210121_sw_internet_pka

Ok, budu se muset nad tím zamyslet. Měsíčně koupím tak jedno, dvě alba na iTunes. Což je tedy rozhodně víc než 130Kč, ale zase je mám natrvalo. Můžu si je vypálit na CD a dát do auta (které sice supportuje MP3, ale jen na CD), přehrát na mp3 přehrávač SONY NWZ-A846 nebo klasicky pustit na PC. A až přijde konec světa, budu je moci poslouchat v klidu v jeskyni bez pocitu provinění nad porušením autorských práv. To jsou nezanedbatelné výhody současné cesty.

Ten přehrávač jsem zmínil záměrně – jednak má jeden z nejlepších zvukových výstupů obecně, pak má funkci Noise Cancelation (v každém sluchátku je na vnější straně mikrofonek, který snímá vnější hluk a v opačné fázi ho přidává k reprodukovanému zvuku, čímž hluk z větší části eliminuje) konečná výhoda je hlavně v tom, že velmi dobře slyšíte i tiché pasáže v hlučném prostředí bez nutnosti mít hlasitost na plné pecky. Nevýhoda je, že se můžete snadno nechat něčím přejet. Dobrá jsou i kvalitní přibalená sluchátka, která odpovídají – resp. trochu přesahují úroveň špuntů od CX300 Sennheiseru (samotná stojí tisícovku). // konec reklamy na SONY

*Tento článek pokračuje zde Nadšení Richarda Krajča (lesk a bída streamovacích služeb)

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.