Jak se pan vorel nedíval na filmy

Napiš komentář

To jsem se jednou večer, konkrétně včera, chtěl podivat na nějaký pěkný dokumentík. Tedy filmeček, lépe řečeno. Nejprv jsem tedy začal koukat na fantasmas, čímž se to komplikuje, protože to není dokumentík ani filmeček, ale seriál. Už jsem viděl první díl dřív, tak jsem si říkal, že budu pokračovat v koukání. Ale jak jsem to ještě neměl pořádně rozkoukaný, tak mě to tolik nebavilo. On je to spíš takový sled skečů, byť příjemně divných, ale pořád takový chaos. A do toho hlavní hrdina, Julio, hledá modrou ústřici. Nebo svoji náušnici ve tvaru ústřice. Ale to je jenom drobný detail. Chtěl jsem se podívat na něco víc filmového.

Julio, hlavní hrdina seriálu Fantasmas, ztratil modrou ústřici, i když byla spíš zlatá.


Dobře, tak jsem chvíli hledal na co bych se podíval, až jsem narazil na film 233 stupňů celsia. Bohužel, líní češi se ani nenamáhali přeložit fahrenheity do češtiny a klidně nechali původní název. Fakt opruz. Naštěstí jsem si to s kalkulačkou dopočítal a řekl si, že to je fakt dost stupňů, tak bych se na to moh podívat. Autorem knižní předlohy je Ray Bradbury, což je jméno, který vám něco říká asi. Týpek známej podobně jako třeba bohdalová, babiš nebo johnny depp. Sice jsem od něj nic nečetl, ale kdo nezná bradburyho je nevzdělanec, tak jsem si řekl: To bude dobrý, na to se podívám.

Když si vzpomenu na southpark, ten díl "Peklo na zemi" - tak to se mi připomene, když si vzpomenu na ten film. Dokoukal jsem asi tři čtvrtě a rozhodně se kloním spíš k tomu babišovi než deppovi. Film je o tom, že se společnost v podstatě vzdala kreativity a přehnaného přemýšlení výměnou za spokojený život bez půtek a starostí. A protože někomu stále ještě přišlo, že mozek přece jen může být potřebný orgán a přemýšlení není úplně od věci, zřídila státní moc brigádu likvidující všechny podobně ujeté jedince a zla dávné doby, jako třeba knihy.

Kdybych měl napsat, proč je film tak moc evil, tak by houbě nestačil papír, který se používá k psaní příspěvků k houbě. Takže to psát nebudu, můžete se podívat sami. Nevím co se s vámi stane, když to dokoukáte, radši jsem to neriskoval a příště si pustím soptíka s dejmalem. Ale možná je celý film taková skrytá metafora na svůj vlastní námět: přestaňte se koukat na tuhle šílený sračky a jděte si číst knihy.

Film 451 stupňů fahrenheita vygenerovala AI určená k ovládání světýlka u topinkovače. 

Mno tak jsem to vypnul a říkal si, sakra za chvíli bude půlnoc, že bych dneska neponocoval, tak se kouknu na ricka a mortyho před spaním. Nakonec jsem vybral díl, kde jsou Rick a Morty celý díl v arcade videohře. Děj za moc nestál, ale jako videohra by to bylo super. S pozdravem netflix smrdí se s vámi pan vorel loučí a jde trávit oběd do travírny.



0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.