Reality peklo

3 komentáře
V poslední době mívám jakožto matka dvou mini dětí omezenou možnost družby se skutečnými lidmi. Na tom není nic neobvyklého. V takové situaci bych přirozeně sáhla po počítači a internetu jako zdroji zábavy. Bohužel však jediné médium, které mi zůstalo synkem nezapovězeno je televize či rozhlas, protože kdykoli si sednu s tabletem či počítačem, přijde a začne vše zběsile mačkat, zaklapávat monitor a nadávat. Takže to zavřu a jdu si zas po své práci. 

Co ovšem dítko toleruje, je běžící televizor. Dokonce se jej naučil zapnout a s radostí se jím obohacuje o nové informace i slovní zásobu. Objevila jsem tedy v poslední době několik pořadů, které mne udivily. Prvně tím, že vůbec existují. 

Na debilní Prostřeno jsem již zvyklá. Jakože ať si do bytu televizi a slídily pozve každý tak často, jak uzná za vhodné, nic proti. TV Barrandov vyrukovala s okopírovaným formátem dle mého obdoby prostřeno pro pubescentní slepice a jejich odrůdy: Popelka. Doporučuji všem, kdo chtějí zkazit víru v mladší generaci a vůbec budoucnost národa. Rozmazaný makeup, pláč. "Nesplnila jsi téma, nepostupuješ do dalšího kola." "Ten zlatý náramek je příšerně nevkusný, strhávám ti body." Neštěstí, hysterie, potěšené soupeřky. No a kdo si pořád ještě myslí, že naše civilizace má budoucnost, pro toho tu je TV Relax a pořad Volejte vědmu. Šedesátiletá korpulentní věštkyně se ctihodným jménem Alenka Pastelka vám nakreslí váš život i budoucnost. Za sedmdesát korun za minutu si můžete zavolat o vzkazy od andělů, paní vám dokonce řekne, jaký level duchovnosti máte na škále od 1 - 10. Trochu mi to připomíná když si člověk hází v dračáku postavu, akorát tady vám ji nakreslí Alenka.

Jak by řekl Petr Čtvrtníček, TO JE HNUS. No nic, jdu si zapnout TV Relax. Jestlipak tam bude Alenka. A pak že mateřská snižuje intelekt. 

3 komentáře:

  1. Klíčový milník všech rodičů malých dětí, nejen matek na mateřské ale i spolupracujících otců, je počátek vysílání stanice ČT D, alias Déčko (pozn. pro bezdětné: nejedná se o kanál pro důchodce :) ), kde se většinou vysílají přijatelné pořady. Rodiče dětí tak označují dekády výchovy na předdéčkové a podéčkové.
    Pořady Popelka a Volejte vědmu naštěstí neznám. Co se týká vědem, tak jsem nedávno na idnesu četl článek, že v Holandsku jsou organizovány kurzy pro tuto profesi, které nezaměstnaným platí pracák.

    OdpovědětVymazat
  2. Cau, nahodou tyhle porady znam jako jedine (nemam tv). Takze, kdyz nekde kalime (diky Skaldo), tak to tam bezi. Nejlepsi je samozrejme JOLANDA z TV Barrandov. A to se Tloust jeste nenaucil otevirat lahvace? Si myslim, ze v jeho veku uz by mel byt prospesny pro spolecnost :)

    OdpovědětVymazat
  3. A to déčko děti baví? Protože Tloust to zatim vesele ignoruje, spis se zakouka na normalni porady. I vecernicek ho nebavi:(

    Jolanda je bezpochyby guru vsech televiznich vedem a mela by jim davat skoleni. Libi se mi zejmena jeji komentar nedavne prihody s jistym retizkem z Usti nad Labem :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.