Best in Covid

3 komentáře

Každým dnem předeženeme Španělsko a budeme nejhorší v Evropě. Na to tu vládne dost podivný klid. I plukovník se drží podezřele zpátky.

Na jaře vyšel obsáhlý článek Kladivo a tanec - v zásadě popisoval situaci, kdy nejdříve nastane tvrdý lockdown, doplní se zásoby ochranných pomůcek, lékaři se trochu naučí Covid léčit a pak se pojede dál ve fázi "tanec" - to bude postupné povolování a utahování tak, abychom neměli moc přetížené nemocnice (i nekoviďáci potřebují lékaře) dokud nebude nějaká vakcína. Což může trvat tak rok, reálně minimálně dva. 

Z tohoto pohledu se žádné překvapení nekoná, prostě se jede podle plánu. Samozřejmě zatímco fázi "Kladivo" jsme zvládli vcelku dobře, se sofistikovanou (a mnohem delší) fází "tanec" je to horší. Kdo zvládne nejlépe "tanec" bude nakonec i ekonomickým vítězem. Kdo ne, ten se ekonomicky poškodí na dekádu dopředu. U nás to zatím bohužel vypadá víc než na elegantní tanec na sérii lockdownů.

A aktuálně? Myslím, že současnou situaci shrnuje asi nejlépe tento titulek: "Spousta lidí to pořád nechápe: Položka, že budeme žít normálně a nic se nestane, v menu není." 

Skutečně - malá část společnosti je stále přesvědčena, že když podepíše různé petice nebo výzvy, tak variantu "nebudeme dělat nic a bude to ok" někdo na menu dopíše.

To je vše. Články si můžete dohledat podle názvů, jsem líný to linkovat, došlo mi víno.

P.S. To víno už mi došlo včera!


3 komentáře:

  1. Měl by ses dozásobit, tančit bez vína je jako sedět v izolaci bez steamu. No ten tanec, není to vlastně takový maškarní, kdy se tanečníci postupně mění a ve výsledku jsou pod většinou masek - surpise - tanečníci agrofertu? (nebo jinejch větších korporací, co obsadí místa po utančenejch živnostnících)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych v tom spiknutí neviděl, ale zásadně čerpám jen ze seriózních věřejně dostupných zdrojů... Navzdory všem devastujícím dopadům, které koronavirus po celém světě působil, se Alexa nedokázala ubránit vzrušení, kdykoliv držela zkumavku s jeho vzorkem. Připomínal jí pulzující penis ve stavu erekce" více zde

    OdpovědětVymazat
  3. spiknutí neříkám, ale ten efekt mi takový přijde
    a myslim, že bychom mohli mít českou verzi, akorát místo Alexy by tam byl český hrdina Háma...


    Háma ve spěchy vyběhl před kamery. Ještě před chvílí kontroloval čísla. Jsou dobrá, jsou dobrá, ujišťoval se. Neklesají. Hlavně, že neklesají!
    Najednou ho polil studený pot.
    "Počkejte, máme ještě chvilku?" zeptal se skoro vyděšeně a pohled mu cukal do zákulisí, kde na židli ležel jeho svetr.
    "Už začínáme, Hámo."
    Háma na to ale nedbal. "Počkejte." Mávl směrem k redaktorce. Rozeběhl se k židli a začal navlíkat svůj červený svetr. Už jak začal navlékat svetr, pocítil vzrušení po celém těle.
    Znovu se rychle na mobilu podíval na čísla. Čísla jsou dobrá.
    My spolu zůstaneme, jsi můj život, lásko. Naposledy políbil reprodukční číslo, setřel pot vzrušení a odebral se před kamery.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.