Seroše

8 komentářů
Vzhledem k aktivaci netflixu a svému nézovství jsem měl možnost shlédnout několik fajn i míň fajn serošů.. tak tady malý přehled, kdyby nebylo na co koukat.

Norsemen/Seveřané


Drsný severský svět v humornym podání filozofujících vikingů. Boj mezi klany, boj o moc uvnitř klanu, rabovací výpravy.. a hlavně intriky Orma, bratra náčelníka klanu.
Váhal jsem jestli na to začít koukat, přece jenom vikingové a nějaké drsnoseriály nejsou zrovna můj cup of božkov rum... ale tohle je absurdní, vtipný a postavy jsem si docela rychle oblíbil.. takže jsem to za pár večerů dokoukal.
Jasně recommended. Orm mi svejma kecama občas připomíná Babiše. Navíc je tam další zloduch Varg, náčelník nejsilnějšího kmene.. ten zase připomíná nejenom jménem Zorga z Pátého elementu.
Dvě série, asi půlhodinové díly.

Orm a Rufus... Záporáci co by neměli chybět na žádném LARPu.



Jedna série s uzavřeným příběhem. Byť to na csfd nemělo moc dobrý ohlasy, díval jsem se na to přišlo mi to dobrý. 
Země je na pokraji katastrofy, šíří se nějakej nebezpečnej virus.. a obrovská vesmírná loď.. nebo stanice či co to je.. pluje vesmírem a na ní žije spoustu lidí.
Shodou okolností mají někde v blízkosti prolítávat ufoni. Chlápek, kterej ty ufony chce vidět se domluví se šéfem lodi, že spojí síly, dosáhnou místa, kde se s ufony mohou potkat a tam od nich získají vědomosti. Ty umožní zachránit zemi...
Tak nějak. Pořád není jasné, co jsou ufoni zač, čím víc se loď blíží k místu setkání, tím víc podivných věci se děje.. Ufoni ovládají nějakou telepatickou energii a posádka má podivné vize věcí minulých, budoucích i vymyšlených. Záhady se postupně rozkrývají, ale zase se objevují další.
Why not.

Loď je zcela soběstačná. Občas někdo nepřirozeně umře. 
Můžete si pak zahrát X-COM. Já to udělal.


Abych to nepřehnal, tak po humornejch vikingách, ufo scifi ještě jeden fantasy. Knížky o Shannaře jsem nikdy nečetl. Říkal jsem si ale, že bych se mohl na nějaký fantasy podívat. Ať mam inspiraci na chatičku a tak vůbec.
Na zemi žijou různý národy. Shannara vypráví hlavně o elfech. Elfové žijou v městečku, kde je kouzelnej strom. Jupí! 
Na magii teda už nikdo nevěří, ale tradice je tradice.. Říká se, že strom drží všechny démony v zajetí. Kdyby to nedělal, tak je svět v prdeli. Ale dělá to.
Elfové vybírají strážce stromu a jedním z nich se stane sexy elfí princezna. Trochu na nečem ujíždí, takže má divný vize a radši z království vypadne, aby potkala sexy půl elfa. 

Ze stromu ale začnou padat listy. Jasně, na magii nikdo nevěří... Ale tohle smrdí. Zvlášť když se objeví druid. To by nebylo tak divný, kdyby druidi nevymřeli před mnoha lety.

Jupí, tenhle druid nevymřel. No magie existuje králi.. Říká druid. Ten strom fakt drží démony!
Hahaha, smějou se všichni. Asi tušíte, že ne moc oprávněně. Jinak by to bylo docela nudný fantasy.

Dokoukal jsem jednu sérii. Je to docela zdlouhavý, ale je to fantasy. Takže se mi to líbilo. 

Jestli nestihnem to poslední metro, tak nás čekaj dvě hodiny nočníma busama.
A to nechceš!


Až zkouknu další seroše tak zase napíšu.

Dlouho u houby nic nebylo.

8 komentářů:

  1. V nadpisu mas preklep. Chybi ti tam "j".

    Zkus serial "Love, death, robots". Jsou to cca 8min dlouhe animovane ministorky. Nektere grafiky jsou zajimave az komiksove. A par minipribehu a je i docela good.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, "Love, death & robots" je dobrý. Nevím, jestli je to na Netflixu, mně to "streamovalo" uložto... na Netflix se vrhnu až vyjde Zaklínač, ale zároveň mám z jeho kvality trochu strach. Naštěstí mezitím Garth nakouká další seriály, tak budu mít z čeho vybírat :) Plánuješ nézovat až do konce roku?

    OdpovědětVymazat
  3. love death robots jsem viděl.. taky dobrý :)

    nézování je nevyzpytatelné houbo... proč to ohraničovat koncem roku...:D

    OdpovědětVymazat
  4. co na to mám říct, snad jen ... hail to the néza king baby! co když úplně ztratíš pracovní návyky a už budeš mít jen nézovské? to je špatné (pokud nemáš dost peněz), jinak je to docela dobré

    OdpovědětVymazat
  5. Houbo, jak jiste vis, tak resit vice zasadnich problemu naraz muze zpusobit nepozornost a nasledne chyby.
    Takze at se Garth radne zaskoli na radneho nezu. A az pote, at resi financni stranku.

    OdpovědětVymazat
  6. Můj tiskový Škopek ti odpověděl.

    OdpovědětVymazat
  7. Cau. Zkuste hru BABA IS YOU. Dle videi vypada cypada dobre. Jednoducha grafika, ale logicka. Neco jako fish fillets, ale ne tak komplikovana.

    OdpovědětVymazat
  8. Ted jsem zkouknul (konecne) NARCOS. Prvni dve serie se mi dost libily, pak jak tam zabijou toho hodneho dedu, tak uz to dost upadlo.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.