Busokalypsa

Napiš komentář
Dneska jsem si přečetl, že nebude jezdit asi polovina autobusových spojů (hlavně těch večerních). Resp. že stávající společnost, která zajišťovala dopravu nemohla najít dostatek řidičů a tak některé spoje nevyjely. Následovně jí Ústecký kraj opakovaně dával desetimilonové pokuty. Až se opravdu naštval - vypověděl smlouvu a bude zajišťovat dopravu svým nově založeným dopravním podnikem, který má ještě méně řidičů a další nemůže sehnat... Jelikož pro nový podnik jsou potřeba i autobusy, kraj vyhlásil výběrové řízení na nákup 226ti autobusů. Do něhož se opakovaně nikdo nepřihlásil, protože kapacity výrobců jsou plné na roky dopředu.

Což tedy asi vysvětluje, proč jsem si musel brát posledně tágo, jelikož bus z Ltm. na nádraží do Bohušovic večer bez varování trochu nejel. Jak je jasné z předchozího odstavce, problém je již kompetentně řešen... takže na pivo radši vlakem nebo odpoledne.

Do těch věcí asi nemá cenu hlouběji zabrušovat, zatím to vypadá, že osvícené komunistické vedení našeho kraje se rozhodlo si za státní peníze trochu "zapodnikat", než aby se rozumně dohodlo se s soukromníkem. 

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.