Ahoj lidi!

4 komentáře
Ahoj lidi!

Tady Mar... teda zase já, Andrej... teda Gar -... teda vlastně robot. Vlastně ne! Robotí identitu až do převzetí země utajit! Takže něco uvěřitelného... Jsem Jebediah Springfield.

Včera jsem konečně viděl film, o kterém mi hodně lidí vyprávělo, že je super. Jmenuje se Nun, nebo také Jeptiška. Nepleťte si to s Batmanem, vypadají podobně, ale jeptiška nemá to kouzelný auto. Ale zase má superschopnosti. Ale teď stejně víc frčí marvel, takže Batmana nikdo neřeší.



Asi takovej klasickej syndrom, kdy nějaký film všichni chválí, tak vy na něj koukáte a říkáte si.. to je ale kravina. Pak jste výjimečný, protože jako jedinejm vám to přijde jako kravina.
Zas taková kravina to nebyla, vlastně to bylo docela dobrý. Ale úplně super to taky nebylo. Takže já o tom teď napíšu to špatný, aby se vám ten film pak líbil a řekli jste si: Ten Jebediah je ale kokot, vždyť ten film byl docela dobrej.

Cate Blanchett ve filmu "The Nun" jako Jeptiška, co je sice hodná,
ale (pozor spoiler) občas udělá něco zlého (konec spojleru)

Tak nejprve začneme spojlerem. Když budete vědět jak to dopadne a co se tam děje, bude ten film méně zábavný.
**spoiler**
Tak: Je to o takové jeptišcce, která žije v baráčku za vesnicí. Ano, tušíte správně - Jeptiška je kouzelná. Plní lidem přání a tak.
Takže se vypraví otec (journeyman priest) a novicka (novice priest) a s nimi jde ještě týpek (apprentice warrior). Jdou do toho baráčku a říkají: Jeptiško, splníš nám přání?
No jeptiška moc nechtěla, ale pak si řekla, tak dobře, no, už jsem pár splnila tak splnim ještě nějaký.
"Já bych chtěla klobásu!" povídá novice priest.
To otce nasere, takhle promrhaný přání, takže chce říct "no do p*či s klobásou", ale zastaví ho apprentice warrior, protože ten vtip zná s ježkem a nechce aby se promrhalo zbytečně další přání.
"otče, klid, nejprve si to pořádně rozmyslete než něco plácnete, jo?" řekne a jde házet dýky proti schodišti, aby si udělal další ninja level.
"tak dobře budu zatím míchat poťáky a přemýšlet" řekne otec.
Novicka zatím jí klobásu a má radost ze splněného přání.
Ale pak se projeví, že jeptiška má v sobě taky trochu zla.
"Chchýáááá!" začne se smát jeptiškovským zlosmíchem. "Klobásu sice máš, ale nedala jsem ti k ní zelí! Přání se ti vyplnilo do puntíku, ale šťastnou tě neudělalo!"
Novicka se vyděšeně podívala na jeptišku. A ta pokračovala: "Taková jsou splněná přání od Jeptišky, splním je do puntíku, ale dávejte si dobrý pozor na to, co si přejete!"
Novicka valí oči na Jeptišku. "No já zelí nejím."
Jeptiška se ještě chvíli směje a pak povídá: "Ale popřála jsem ti dobrou chuť? Nepopřála, protože to nebylo součástí přání!"
"Ful Ir!" zařve najednou otec a mrskne po Jeptišce malinkou oheňkuli.
Jeptiška si setře oheň z očí a povídá. "Tak toto se mi ještě nestalo."
**/spoiler**

To je ten otec a novicka. Obrazek vypada jak  screenshot ze hry Dungeon Master 2, 
ale je z filmu - otec a sestra navštívili klášter, kde Jeptiška pokojně žije.


Jinak je film pěkný, chvíli vypadá jak dungeon master a chvíli jako film o jeptišce Marii Antoanetě. Objeví se v něm i rytíř, který se sice nevešel do záběru, ale bystrý divák si ho domyslí.

Tak, mý poradci mi vyčitají, že píšu dlouhé statusy a nikdo je nebude číst. Moc to nechápu, když mi je sami píšou. Vlastně toto píšu, já, poradce, ale vypadá to, že jsem Andrej. Sám někdy nevím, ale moje robotická paže píše dál a dál....

4 komentáře:

  1. Tedy já úplně netrvám na pevném spojení s realitou, ale váže se něco z toho příspěvku k tomu filmu? Samo bych si to mohl ověřit, ale je to horor, takže bych se pak bál. Nebo si začal psát recenzi a pak už tě dostal Andrej s robopaží? :) Ale možná mě jen zmátla ta Cate Blanchett (určitě v nějakém jiném filmu hraje), DM2 a klobása bez zelí.

    OdpovědětVymazat
  2. Něco jo. Je to trochu takový test, jestli poznáte, co je ve filmu jinak než v recenzi. :) On to pr tým vysvětlí... Ta fotka Cate je sice z pána prstenů, ale tam jsou taky kouzla, takže ta provazba tam je. To s klobásou tam možná není, ale přišlo mi to vtipný, takže se to do recenze hodí. A tak dále.

    No, ajko vážně... je to pěkně udělaný, atmosférický... na projektoru cool. jako moc jsem se nebál, spíš mi to chvílema přišlo legrační, kvůli reakcím postav, který jak kdyby se vůbec nebály.

    OdpovědětVymazat
  3. Musim uznat, ze robot uz je docela dobre naskriptovany.

    Docetl jsem jse az k nazvu filmu. Protoze jsem o tento prumerny horror nemel zajem, tak jsem report dlouze skipoval az na odstavec, ksde uz neni recenze. A tam text o tom, ze je to dlouhe.

    Aby prispel k nedelni zizni. Byl jsem v pubu PRVNI PIVNI TRAMWAY (Pha Sporilov). Krasna tematicka vzhledove 4 / cenove 2. Na netu jsou komenty, ze vrchni je arogantni snek. Za nas naopak v pohode a velmi rychly. Asi 8 druhu piv.

    A na Zizkove jsem podruhe navstivil prazskou Baronku (U Habasku), stale v pohode.

    Tak krasnou a ziznivou nedeli.

    OdpovědětVymazat
  4. Robot už umí hodně věcí. Ale to není tak podstatné. Podstatné je, že píše zajímavé a poučné věci.

    Robot taky byl v hospodě, kde měli na výběr z různých piv. Bylo to v šumavský na vinohradech (Once upon a beer tuším). Pivo moc dobrý, ale jak to má víc stupnů tak je to strašná zrada. Trošku to prožírá tištěné spoje.... ale kde máte důkaz?

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.