Wizard Namols House of the Horrors - A Quiet Place

Napiš komentář
Mno, dlouho u Houby nic nebylo.

Takže tady mám tip na výborný sci-fi/horor. Jmenuje se A Quiet Place. Tedy, v češtině, Tiché místo.
Samozřejmě, pokud si chcete užít zážitek z hororu od nuly, nečtěte dále. Každý další odstavec vám může napovědět víc o filmu, což může být k vašemu dobru. Ale pokud trpíte sebetrýznitelskými sklony, dál nečtěte a dívejte se na film jako na film, od kterého čekáte skvělý zážitek a který si parádně užijete.

Důležité při sledování tohoto, ehm, hororu mi přijde, že na něj musíte koukat správnou perspektivou. Tedy, ne jako horor, který má na ČSFD 75%. Což je hodně. Musíte na něj koukat stylem "tohle má na ČSFD 75%?!".

Trošku mi to připomíná Znamení, která teda nebyla špatná, ale občas jsem měl pocit, že si z toho herci prostě dělají prdel. Tady mi trochu přijde, že si ze všech dělá prdel režisér. Ehm, scénárista. Ehm, hlavní postava. Vše v jedné osobě.

O čem to je? Na zemi zaútočili ufoni. Po pravdě, ufoni vypadaj docela scary a vydařeně. Kdyby ke mně přišli, bál bych se jich stylem jedny trenýrky nestačí. A teď přijde to zajímavý. Ufoni asi nejsou moc chytří, ale žerou lidi. A nevidí. Jenom slyší.

Příběh je o rodince, která se to snaží přežít. Pokud bude mít štěstí, přežije vousatý táta, odvážná máma a tři malé děti a při troše dalšího štěstí i najdou způsob, jak s ufony zatočit.

Mno, hned na začátku teda jedno dítě trochu hloupě zařve. To mě asi mělo varovat, ale člověk si řekne, takový klišoidní úvod do hororu.. a v hlavě se mu honí nápady, jak si s ufony poradit. Ufoni totiž jsou většinou schovaní a jak se ozve nějaký zvuk, třeba jen zvuk dětské hračky, do několika sekund se u toho zvuku objeví a když je tam člověk, tak ho sežerou.

Takže si představujete všechny ty možnosti, jak se ufonům bránit... Trošku si taky říkáte, že ufoni mají docela velkou nevýhodu.

Pak jsou tu věci, u kterých si nejste jistí a čekáte, až se to rozsekne. Tak třeba to, že ufoni nevidí. A to asi ani jako netopýři. Tak vás mate, že při běhu třeba nevráží do stromů. No, to se úplně nevysvětlilo.

Nebo si říkáte, proč se rodina třeba v domě trochu neopevní. Vše se vysvětlí, když ufon bez problémů rozpáře staré silo. Tento scifi horor vás ale v mžiku opět překvapí, když zjistíte, že ufoni mají nějaká další záhadná omezení. Třeba v okamžiku, kdy se nedostanou do starého auta, nebo do sklepa, kde se někdo zabarikádoval matrací.

Nebudu více spoilovat. Protože kdybych prozradil další podobně tajemné věci v hororu, vlastně by nemělo smysl se na něj dívat.

Na druhou stranu, na ČSFD má film obdivné recenze. Takže je možné, že pro všechny tyto záhady existuje nějaké vysvětlení...

Má to totiž mít i dvojku!

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.