USA trip - Los Angeles

Napiš komentář
Z osady Three Rivers poblíž velkých sekvojí jsme se přesunuli do města Los Angeles.

Tady je potřeba asi uvést pár věcí na pravou Míru, i když to možná pro všechny je samozřejmé. Pro mne to bylo překvapení. San Francisco je město. Burlingame je obec. Los Angeles je shluk měst velký jako celá Bay Area dohromady, a to včetně zálivu. Je tady mnoho částí, z nichž každá by vydala na samostatné velkoměsto. Což vysvětluje síť věčně ucpaných freeways (pětiproudých dálnic), kde vám většinou moc nepomůže ani carpool.

První večer jsme strávili v Burbanku, který sousedí s Hollywoodem. Proto bylo logické, že jsme se jeli podívat na pláž do Santa Monica. Mají tam molo s poutí, trochu jako v Santa Cruz. Když jsme u toho Santa Cruz, zmiňovala jsem, že se tam stalo něco strašného. Je čas to vyjevit uHoubě.

Kdysi dávno jsem na blogu Módní peklo viděla nesmrtelnou odpověď na otázku: Jak poznáte Čecha v Louvru? Takže, jak poznáte Čecha v Santa Cruz?


Vzít si trekové kalhoty na pouť je v Americe v pohodě, protože nikoho nezajímáte, lidi tam nosí kde co a neřeší se to. Šli jsme taky z lesa, žejo. Jít jako jediný dospělý doprovod na dětský vláček plný těch nejmenších dětí taky ještě jde. Když vás ale Markéta posléze odmítne následovat na otevřenou sedačku a rozhodnutě vleze do kabinky, kam se nenasoukáte ani při nejlepší vůli, skončíte jako idiot.


No ale zpátky do Los Angeles. V Burbanku jsme bydleli v hotelu Tangerine Inn. Měli hypnoticky vymalované stěny v pokoji a moc krásné vybavení, i když pokojíček byl docela malý. Všimla jsem si, že to, co se dříve nazývalo Motel, se teď jmenuje Inn. Asi nějaký módní trend. Jsou ale v pohodě, často nabízejí snídani a dvě děti do šesti let na pokoji zdarma. V Hollywoodu jsme se byli podívat druhý den našeho pobytu v L.A. Prošli jsme si Hollywood Boulevard. Zážitek zajímavý, spousta turistů, všudypřítomný pach moči (ty herecké hvězdy na červeném koberci to cítí taky předpokládám?). Nejhezčí byl obchod Ghirardelli, kde jsme nakoupili čokoládičky na svatby, kterých se v dubnu a začátkem května plánujeme zůčastnit.

Pak jsme zamířili k Jennifer do "jiné části L.A." Jiná část L.A. byla z Hollywoodu vzdálena hodinku a čtvrt jízdy po dálnici. Jennifer s dětmi bydlí tady v Americe s maminkou v bytě ve "slušné rezidenční oblasti" Diamond Bar. Půl roku je ale vždy v Praze v Krči, odkud ji znám, se svým manželem Honzou. Diamond Bar slouží jenom k bydlení. Nejsou tam žádné podniky, jen domy, kam se člověk podívá. Aktivity u Jennifer se skládaly z grilování u bazénu, Míra se hodně vířil ve vířivce, ve čtvrtek jsme s dětmi jeli do akvária na Long Beach a v pátek jsme nakupovali Levisky a pak zas grilovali. Vcelku poklidný život, o němž ale není moc co zajímavého psát. Na kopci nad komplexem bytů, kde bydlí Jennifer maminka, bydlí rapper Snoop Dog. Hned jsem si vzpomněla na levné ubytování u Pantáty z ghetta, které mi doporučoval kamarád Houba. Tedy: u tohoto Pantáty si to celkem dovedu představit.

Long Beach Aquarium
Jennifer a její maminka nás neskutečně rozmazlovaly. Každý den jsme měli ke snídani hostinu včetně vajíček podle receptu Jeniffer maminky s koriandrem a rajčaty. Nic nechtěly, jen nám vařily, grilovaly pro nás a staraly se o nás. Jennifer mi k tomu všemu dala mikinu a boty. Její maminka Connie by nám snad dala i svůj byt, kdyby mohla. Pochází z aristokratické rodiny z Kolumbie a je to pravá dáma, vždy upravená a noblesní. Měla skvělý akcent a když na mne mluvila, znělo to jako španělština, kde občas zaznělo slovo "guys", trošku jsem v tom plavala.

Jennifer nám vysvětlovala, jak to funguje v Kalifornii teď po legalizaci marihuany. Zajdete do obchodu, kde vysvětlíte, jakého stavu si přejete dosáhnout, prokážete se ID dokladem a koupíte si předměty s obsahem THC, jaký potřebujete. Třeba sušenky nebo gumové medvídky. Nebo trávu, nebo něco vapo...co nevim, co je. Ale většina lidí si stejně trávu obstará na černém trhu, protože je levnější. Taky Jenny říkala, že Venice, odkud píšu tenhle příspěvek, je plné pošuků a divných lidí. Je to pravda....a Venice Beach vůní připomíná slovy klasika marihuanovou plantáž v době sklizně. Ale je tu pěkně.

Západ slunce na Venice Beach

Škoda, že už zítra letíme domů.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.