Konečně robot k něčemu

1 komentář
Dneska jsem randomly narazil na článek o tom, jak robot Alexa svým smíchem děsí majitele.
Představte si, že doma máte krabičku a v ní je robot. Robot reaguje na vaše hlasové pokyny, odpoví na vaše otázky a občas se prostě začne chechtat.

"Naše Alexa se najednou rozsvítila a začala se bezdůvodně chechtat."

"Nic neřekla, jen se smála!"

"Hearing @amazonecho laugh late at night when I didn't expect it, is the most momentarily frightening thing I have experienced."


Spoustu příhod s Alexou najdete prostým googlením. Třeba tu, jak někde v kanceláři hovořili o důvěrných firemních věcech a Alexa se zničehonic začala chechtat.

Oficiální zpráva tvrdí, že Alexa je naprogramovaná na příkaz "Alexa, laugh" aby se začala smát. A občas ten příkaz slyší, i když ho nikdo nezadal (i AI může mít své vnitřní hlasy?).. My samozřejmě víme, že to je smích agentů FBI, kteří si omylem nevypnuli mikrofon.

Nejsmutnější na tom všem je, že Amazon už chystá fix, aby se Alexa takhle nesmála. Čímž končí smutně i můj příspěvek. Kdo by chtěl opravenou Alexu, když mohl mít creepy Alexu, že...

1 komentář:

  1. To je super. Dal jsem si pár záznamů smíchu z youtube. To je tak, když vymyslíš ďábelský plán, že dáš do každé rodiny zařízení, které bude neustále analyzovat každé slovo, které kdokoliv řekne. Lidi ti za to ještě zaplatí. A pak v bunkru dr. Zlouna - hele, přidejte tam ještě ten ďábelský smích. To jsem vždycky chtěl.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.