Výlety po okolí

Napiš komentář
Jak přežíváte horké dny a večery Vy?

Já to zkoušel v Praze, ale to se člověk rychle opije a pak ani neví, v které knajpě nasával.

Nepoznáte někdo tuto hospodu. Byli jsme někde mezi náplavkou a IPákem. A otevřeno mají snad až do rána



Před pár týdny jsem se byl zchladit na Slapech (vesnice nová Živohošť). Kempík nám zprvu přišel dražší za přespání. Ale čistý, krásně posekaný, přístup do vody perfektní. voda čístá a nebylo narváno.
Večer jsme si pak prošli různé hudební zábavy. První, na kterou jsme narazili, byla nějaká zábavovka ala Paradox. Pro děti dobré, ale tam jsem svá játra nechtěl nechat ztvrdnout.

Dále jsme našli již dříve zmiňovaný Tullamore autobus. Poměrně levné drinky. Asi uspořádáme u někoho tématický večírek :) A kapelka vtipná a dobře se u ní kalilo.




Takto to vypadá okolí pivovaru při posezení venku
Minulý týden prďola procházka z Berouna do Nižboru. Původně jsem chtěl jít turistickou trasou přes rozhlednu. Ale ani jsem nedošel cca 500 metrů do pivovaru a původní plán jsem změnil na cestu podél Berounky. Pekelné horko. Ale ani v tomto horku mi pivko nechutnalo a pivovar přišel dosti nezajímavý. Možná tam být v zimě a jen uvnitř.






Procházka do Nižboru ujde (něco jak údolí do Opárna). Ale mít s sebou GUM + Tonic, tak by se mi šlo lépe.
Koupání v Nižboru u jezu je krásný luxus. Ale opět by to šlo zlepšit drinkem.
Pak jsem zašel na jedno do nádražky. Doporučuji navštívit. Pivka (projel jsem celý playlist) dost pitelná. Jídlo (žebírka) luxusní. Prostředí a výhled opravdu nádherný.



výhled z vagonu
Byl tam i Hanák. Nebylo by špatné si tam udělat výlet v týdnu, až tam nebude tolik lidí.




Ano, na jedné fotce je tuplák a kozy. Co více chtít
Včera jsme se vyrazili koupat někam na Berounku. Nějak jsme nic neplánovali. Výlet jsem retrospektivně nazval "Výlet se Ségrama".
Prostě jsme se koukli na nějaký první jez nejblíže Prahy a jeli. Plán byl vystoupit o stanici dříve, trochu se projít a vykoupat.

Po pár set metrech jsme narazili na prima hospodu, kde měli také pivo Tři Sestry. Dělali tam i snídošky jak z filmů - sladké (palačinky + obloha), slané (párečky, fazole,...). Jinak hospoda hned u řeky, kde se dá koupat  a přímo u hospody zastavuje výletní loď/přívoz.






Po chvíli tam začal hrát live jazz, zpěvačka taková veselá tetka. Škoda, že hráli jen pro nás čtyři.










CZ Titanic
Družinka ale musela opustit krásné prostředí a vydat se dál dalším dobrodružstvím. Došli jsme na další zástavku lodi (asi 800 metrů). Kde jsem si při čekání na přívoz dal další 500g kousek. Přívoz jsme hned v myšlenkách přestavěli na kalebně-hudební loď.










Procházka k jezu je asi ještě asi 2km podél vody. Musí se přejít železniční most. Takový ten starý - železný, kde vidíte to vejšku dolu. A kde končí ta vejška, tak začíná ta hloubka. Měl jsem trochu závratě.

Koupání mělo velkou nevýhodu - není tam moc hloubka (do půlky řeky), což se dá snést. Ale u vody nebyl žádný potulný obchodník s pivem (či jiným jedem). Snažili jsme se z místních chytřejších lidí (přijeli karavanem, kde měli sud a pípu) vymámit pár kousků. Bohužel jsme asi zvolili špatného mluvčího skupiny.



Zbytek skupinky musel odjet, protože večer měli jiný plán. Já se vydal zpět do té první knajpy, že tam večer měla být zábava (retro party + vystoupení nějakých lidí z muzikálu Děti Ráje Majkla Dejvida). Cestou jsem se ještě stavil na nějakém tom pivku a chvíli koukal na woman turnaj trojic v nohejbale. Fandil jsem všem, aby co nejdéle vydržely, bylo opravdu na co koukat.

Hudba v knajpě mi moc nesedla. Ale naštěstí jsem byl již nachmelen dalšíma ségrama a panákama (dorazil kolega a tak jsme si něco dali).


Rozhodně doporučuji si udělat výlet a zapojit do toho tuto hospodu a loď, když použijete služeb lodi jen jako přívozu, tak tam platí lítačka z Prahe.

Tipy na další akce:
18/8 - Lovosice betonplatz - vystoupení mezinárodně slavné kapely Šavlezubé ponožky
11/8 - je sice Žafest, ale zatím se mi tam moc nechce. Tak pokud by chtěl někdo v Lovo zajít na víno a nebo zajet do LTM na pivko... Jedu si v pátek do Lovo pro kolo. V sobotu asi nějaký menší cyklovejlev.
26/8 - Bronfest (Mníšek pod Brdy)

A na závěr jsem v Praze potkal řádně punkovou káru.

Houbo, to formátování tady je pekelné a nebo něco dělám špatně? Prostě mi nejde nějak sladit fotky+obtékání textu.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.