Alko léto v plném proudu

1 komentář
Protože jste se nemohli a nebo prostě nechtěli zúčastnit tahu s Brutusem, tak jsme se Štokym rozhodli, že expedici tedy provedeme jen ve dvou.

Ale to se nemůže jen tak vyrazit nepřipraveni. Na Brutus se musí aspoň s dvojčičkou na žíle a nejlépe s rumem v ruce (pro začátečníky doporučuji drink spriterium, jak to nazval Garth).

Drobnou přípravu jsme zahájili ve čtvrtek v sauně. U ohně a piv jsme tam seděli do zavíračky.
V pátek jsem cítil, že kalící aparát ještě není pořádně rozehřátý a tak jsem vyrazil na kole do Kocourova. V Opárně jsem již umíral, tak jsem si dal jedno od cesty v Oráči.
Ve Velemíně tří pivní oběd a pak už jsem za dost vydatného vítru dosprintoval do Kocourova (no jel jsem na nejlehčí převod, snažil se neumřít a nadával na šneka, který mne předehnal).

V Kocourově klasické posezení u 7 piv. U čtvrtého dorazila Alča autem a za ní v těsném závěsu dvaceti minut přijel na kole umírající Štoky.
A taky měl žízeň.
Nemohl jsem ho v tom nechat...
Michal chtěl pomoci postavit stan na Putování za víny a poté na chvíli někam zajít. Tak jsme nechali kola u něj v Medvědicích a jeli s ním do Velký Žernosek. Opravdu jsme mu chtěli pomoci (a téměř i zadarmo).
Co čert nechtěl, tak byl ukrutně velký vichr. Tak jsme obři stan jen zbourali. Ušetřený čas jsme se rozhodli duchaplně vyplnit - šli jsme na pivo.
Poté jsme pokračovali asi do jedné po Lovosicích. Michal od nás žádal slib, že mu s tím stanem pomůžeme ráno. A prý v hned 7.
Slíbili jsme mu to. Ani jsme se Štokym nevěřili, že na to tak rychle skočí. Hlupec :) Už večer jsem věděl, že sobotnímu Scopkovi bude zle. Ale co. To je jeho problém.

Ráno samozřejmě Michal neuspěl a vzbudil mne až Štoky, že jedeme na Brutus. Bylo mi dobře, to nemohu říci. Na výpravu jsme se rozhodli nabrat Ještě Pincáka.
Rakovník nevypadá špatně, ale pivovar samotný je takový o ničem. Zvláštní splácanina, bez jediného stromu a jen beton (trochu mi to připomínalo nějaké JZD). Ale pivo moc dobré (až luxusní), stánky bez front a free pivanečky od Štokyho. Byl to boj s Pincákem vše vypít. Ale normu jsme splnili a ještě překročili.
Brutus opět excelentní. Saša byl opravdu v dobré náladě, tak velice často něco komentoval. Následně dorazili Synové výčepu a další přísun piv.

Po návratu do Lovo jsem vyrazil na stezku za vínem stylem Pražák turista. Bo jsem nestihl start stezky, tak jsem se svezl vlakem do Malých Žernosek. Tam jsem se přidal k ostatním.

Lukymu nejvíce chutnalo šatō d'kartôn
Ondra s Léňou chlasčili vína od Vybírala.

 Bylo dost pod mrakem, občas foukalo a akce byla s přibývajícím vínem v žaludku hezčí a hezčí.

Já jsem se držel víceméně jednoho vína od Vybírala (označení PG), ale i ostatní vína byla dobrá. Nebylo tam vyloženě žádné víno s označením "čtyřchlapové" (to jsou takové ty luxusy, které se lépe recyklují než pijí - no prostě pijáka musí dva chlapi držet, třetí mu ho trychtýřem leje do krku a čtvrtý pijáka tahá za pytlíka, aby víno polykal).


Jak to tak bývá, tak každé tažení jednou končí...



To ovšem nesmíte v Sauně potkat Richarda a táhnout to s ním do 4 v Rokáči.
plicní jukebox, na kterém běží porno fotky, tam stále mají
V neděli jsem šel do divadla, kde jsem málem usnul a také už (málem) konečně vystřízlivěl. Ale našli jsme s Lukym zajímavou hospodu na Žižkově, která mi trochu připomíná Baronku. Někdy tam zase zajdeme (je hned vedle divadla).

Včera jsem byl na koncertu vedle práce. Hvězdou večera (teda krom mé osobnosti) byla Zagorka. Je mi to trochu trapné, ale fakt se mi líbila. Teda ne ona samotná. Vždyť jí je něco mezi padesáti a smrtí (no prostě sjíždí už nejméně páté gumy).
Slečna v zeleném - nevím, zda k uskupení patřila a nebo se ji prostě nepovedlo odehnat jako chlapečka z Cimrmanovi fotky Lešnerovy rodiny



Všimli jste si také, že jeden nejmenovaný kamarád poslední dobou vůbec nechodí na výpravy a na pivo. Nebudu ho jmenovat, aby si to třeba Houba nevzal osobně. Ale jednou kalbou v Díře si jméno neudržíš :)

1 komentář:

  1. Škope, nedráždi alkohada bosou nohou. Rytíř tenhle pátek a sobotu kalí v Praze na Metronomfestivalu, v neděli by ještě chtěl dát pivko v Roudnici na Airshow. Jinak pěkný report, je dobře, že držíš alkolaťku proklatě vysoko :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.