Řekněte novému prostoru NE

1 komentář
Často chodím v Praze z tramvaje na metro přes Sherwood. Ten je osazen většinou dvěma prodejci nového prostoru, jeden postává hned u tramvají a druhá paní bydlí na lavičce před hlavákem. Většinou s dvouma pejskama, buď sedí nebo stojí a prodává Nový prostor.

Párkrát jsem si NP koupil a moc jsem si po pravdě nepočetl. Chvíli jsem ho kupoval, abych pomohl lidem v obtížné situaci. Ale pani je tam už hrozně dlouho a nemám pocit, že bych ji nějak extra pomáhal se začlenit do pracovního procesu, kde vytváří větší hodnoty, než že prodává časák, který vlastně není moc zajímavý.

Ale napadla mě lepší věc. Kdyby tam pani měla nějakou konvici s kafem nebo dělala třeba levný kafe, tak bych si ho koupil. Co jsem začal znovu kouřit, občas se zastavím před hlavákem, dám si cígo a sleduju lidi. A k tomu cígu bych si dal kafe. Nechce se mi ale chodit někam dovnitř, kupovat si presso za půl kila, abych si pěkně zakouřil.

Mohla by vzniknout nějaká organizace, která by pomáhala lidem prodávat kromě NP i kafe. Pomáhala by jim shánět zásoby kafe, pomáhala by jim danit tržbu, zřídila by jim EET, starala se jim o daně a tak. Zaměstnalo by to spoustu lidí, kteří třeba mají problém najít práci. Tak by ve veřejných službách takhle pomáhali lidem.

Ještě by to teda šlo tak, že by tu nebyl Andrej, Ano, EET a další výborné zákony a paní by mohla prodávat kafe prostě jenom tak. Celý výtěžek by šel jí a nikdo by neřešil, jestli všechno zdárně daní. Ale to bychom nesměli žít v našem úžasném pokročilém světě, kde se i českej rum prostě musí jmenovat tuzemský a pan Lebka musí být na blogu totálně korektní.

Na závěr fotka Arního:

1 komentář:

  1. Pravdu díš, na pomáhání máme instituce a zákony, stejně taky na zdraví a starost o důchodce. Tvým úkolem je odevzdat jim co nejvíce a nadšeně jásat, když dají sousedovi na krk větší pokladničku. Stádo chce péči, stádo dostane péči. A bude první, co napráská paní, že prodává kafe bez povolení.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.