Cesta tam a zase zpátky

3 komentáře
Dneska odlétá Orbosh na týden na mezinárodní konferenci do Chile, kde bude přednášet o genetickém něčem (vidíte, že mám v této oblasti solidní teoretický background...). Místo konání v jižním Chile je vzdálené od rovníku asi stejně jako ČR a je významné silnou lokální německou komunitou, jež mu vetkla nezapomenutelný charakter včetně typické německé architektury, kterou sem jezdí obdivovat jako turistickou zajímavost velká část obyvatel Jižní Ameriky.

Takže si to shrňme - po třinácti hodinách letu vystoupíte na druhé polokouli, kde to vypadá jako v Německu a je tam stejně hnusné počasí jako teď u nás, protože je to přibližně stejně daleko od rovníku. Taková nabídka se nedá odmítnout.

Jako vhodná se pak jeví volba aerolinek "TAM" (ano, tak se jmenují), bohužel zpět neletí žádné aerolinky "ZPĚT", ale pro změnu "LAN". Orboshe jsem vybavil příručním foťákem, tak doufám, že se zadaří a přiveze spoustu fotek od německých protinožců.

O německé kolonii v jižním Chile, tedy o její speciální části, byl v minulém roce natočen film s Emmou Watson a Danielem Brühlem nazvaný prostě "Kolonie" - zde cituji z anotace: Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí.


Emma Watson vybírá brambory

Elektřina je již zapojena

Takhle vysoko skáče doktorův pes


Mno... teď mě úplně nenapadá, jak tento příspěvek vhodně zakončit. Asi doporučením, že pokud se vydáváte do Chile, nepřidávejte se k sektě vedené bývalým nacistickým doktorem. Ale to předpokládám píšou v každém slušnějším turistickém průvodci.

Na závěr fotka Orboshe, jak byl spatřen asi před čtrnácti dny v Českém středohoří.

Orbosh kouká na věci

3 komentáře:

  1. tak aspon nekomu z nas se splnilo, ze je vedec a dokonce prednasi poznatky v americe. i kdyz ja jsem vedec nechtel bejt, ja chtel bejt popelar a to se mi splnilo. sice se mi nesplnil uplne podle predstav, protoze sedet v kanclu a jezdit na stupatku na popelarskem voze jsou dve dost rozdilne veci... ale orbos take nema jistotu, ze konferenci ve skutecnosti neporada jisty nemecky doktor, ktery drive mel jiste sympatie s nacistickym rezimem.

    ps. uz jsem zas malem klikl na odhlasit misto na publikovat, zastavil jsem se par milisekund pred kliknutim... takze uwaga pomaha, ale jenom trosku.

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel do toho odesílacího formuláře nejsem schopen sáhnout, je to vložený jako iframe a z nadřazených framu se na to nedostanu ani přes css ani javascriptem, prostě vůbec. Dát odhlašovací tlačítko vpravo dolu může jen idiot. Tak jsem alespoň vytvořil nového asistenta - pana Lebku (vzpomínáte ještě na pana Sponku?), který ti to svým blikáním připomene...

    Zase je dobrý, že realizovat se jako pravý popík (ten, co fakt jezdí na stupátku) se ještě můžeš. Na rozdíl od ostatních představ, čím bychom mohli být, které postupně mizí v nenávratnu.

    OdpovědětVymazat
  3. Orboshi, tak stastnou cestu a neco nam nafot :)

    Ja se zlo tlacitkem nemam problem. Spise, kdyz nejsem prihlaseny a zle kliknu, tak se mi prispevek smaze.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.