Ples

3 komentáře
Byla jsem požádána prestižním serverem uHouby.cz o sepsání reportáže z letošního ročníku Právnického plesu. Pozorný čtenář jistě ví, že jsem reportáž z této akce psala již loni. Oproti loňskému ročníku se však mnoho změnilo. Ples byl pro změnu v Obecním domě. Pro změnu chtěla kolegyně zakoupit lístky zase do Grégrova sálu, takže jsme seděli ve Sladkovského sále, kde jsme si od půl deváté užívali Žafest v gala v podobě Mydy Rabycad. Tak jsem konečně tančila na plese. Pomalé komíhání tělem ze strany na stranu se sklenkou v ruce je ten společenský styl, který jsem celkem s přehledem schopna provozovat i s manželem. Bez sklenky pak s Tlouštěm, ten ale na plese nebyl.

Je nutno zmínit nasazený společenský standard. Na facebookových stránkách události již několik dnů dopředu dlela informace o standardu "black tie", což je pro muže frak a pro ženy dlouhá večerní róba. S douškou, že pakliže muži frak nevlastní, mohou přijít pouze v košili s motýlkem. Já pro plesy již dlouho opakuji mantru zakladatelky blogu módní peklo (asi Ády, neplést s Ádou).

"Ples je formální společenská událost, a kurví kroje se na něj nehodí."

Aby to bylo i interaktivní, natočila jsem přímo na plese společenské okénko pro uHouby.


Celkem nevýhoda lineupu v našem sále bylo, že když asi v deset skončili Mydy, už se toho moc nedělo. Korunu všemu tomu ničemu nasadila závěrečná diskotéka, při které usnuli oba zvukaři a některým zlovolným členům naší výpravy se podařilo je probudit tím, že z jejich pultíku zesílili zvuk v celém sále, což si pak tito někteří velmi vyčítali, ne proto, že by snad svého činu litovali jako společensky špatného, ale proto, že měli postupovat obezřetněji, hlasitost zvyšovat pomalu, a mohli tak tito někteří dosáhnout výsledně mnohem vyšší zvukové hladiny.

Cesta domů proběhla v poklidu za pomoci na plese propagované aplikace Taxify, což je prý nějaký nový Uber.

Ještě závěrečný seznam toho, o co jsme přišli: 
cimbálovka
Marek Dědík
Adam Vojtěch
Filharmonie HK (hádejte, co znamená zkratka HK)
Burzovní hra
Emma Drobná
a vlastně skoro všechno.

3 komentáře:

  1. Díky za prestižní reportáž!

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky jsem si při zkratce HK vystačil buď s vysvětlením "houskový knedlík" nebo "Heckler a Koch". Tak jako tak to muselo být vydatné!

    Orb

    OdpovědětVymazat
  3. No ještě teď asi budou mít HK ve znaku na Říšské pouti (pardon Řipské).

    Scopek

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.