Daňový premianti

5 komentářů
Firmy stráví 405 hodin nad daněmi. Česko je ve středu Evropy nejhorší.

S EET a kontrolními výkazy DPH snad už konečně překonáme příští rok i to naprosto nejhorší Bulharsko. Nenapadají mě žádná slušná slova jak tohle komentovat.


Nová povinnost! Bulgaria, challenge accepted!



5 komentářů:

  1. Nový papír obsahující údaje jiného papíru ve stylu jiného papíru? Supr ! Ještě že nabírají další úředníky aby to měl kdo kontrolovat...aneb snižujeme nezaměstnanost ! Ale kdo by to rozebíral, výzkum a inovace firem je přece státně trestná (pokud jste tak blbý, že ji chcete dělat oficiálně). Trochu mi to začíná připomínat starou počítačovou hru Diktátor?

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1624039-nizsi-dane-nebo-pokuta-firmy-u-novych-vyrobku-casto-nevedi

    Orb

    OdpovědětVymazat
  2. Abych jen neremcal. Líbí se mi grafika letáků Finanční správy - ten vysílač nahoře metající blesky. Líbí se mi i představa jak to asi vzniklo - přijde úředník do agentury a říká "udělejte něco, co vystihuje naši podstatu, něco mezi Orwellem a Krakatitem"

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímalo by mne, zda je v tom obsaženo i ono úžasné sociální a zdravotní pojištění. Řekla bych, že ne, že nás zase podcenili. No a ještě něco. Komu přebujelá byrokracie vyhovuje? Státu? Ne. Lidem ani náhodou. Úředníkům? Asi jak kterým. Daňovým poradcům a účetním? Jojojo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně zas docela pobavil Daněk Krátil.
    http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-financni-sprava-cr/2015-Komiks-Danek_Kratil.pdf

    Škoda jenom, že to nevysvětluje Čtyřlístek. Fifinka by si mohla postěžovat, jak díky krácení daní musí šulit knedlo-vepřo-zelo, Myšpulín by vybavil úřady odposlouchávacím zařízením a Bobík by si nebyl jistý, jestli na knedlo-vepřo-zelo neni něco špatně.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný! Přečetl jsem na jeden zátah (pravda, že se Čtyřlístkem by to bylo mnohem lepší, ty možnosti...:). Takhle si opravdu představuje daňovou optimalizaci prostý lid. Ve skutečnosti to spíš ale chodí takhle.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.