Dýňovka

4 komentáře
Tak nám po velkolepém finiši zřejmě skončilo léto. To, po čem jsme všichni volali, je tady. Mám co jsem chtěla. Raduji se snad ale? Pobíhám po venku s deštníkem očichávajíce (kuře) vůni trávy po dešti v radostné extázi z toho, že konečně prší? Jasně, že ne. Takovou zimu jsem neobjednala. A jak to, že se najednou stmívá tak brzy? No prostě..Přišla podzimní skleslost.

A s tím souvisí, že se zase začaly prodávat dýně. Dýně je vůbec zajímavá plodina. Když všechno se zdá být smutné a astronomický podzim konečně zvítězí nad roz(/s)pálenou zemí, přijde sezóna dýní. Jíst ji je dostat do sebe to teplo, léto, které nám zase proklouzlo mezi prsty. Její barva je nesmlouvavá, horká jako láva, teplo z ní sálá i za studena. Ne náhodou v americké verzi Popelky vyčarovala Popelce její víla kmotřička kouzelný kočár právě z dýně. Paní Von Franz by jistě poznala, že dýně nás prostě převeze přes všechen nečas světa.

Nevím proč se říká, že lidé pořád hledají všespásné teorie. Není to pravda. Jde na vás podzimní skleslost? Tak si uvařte dýni.

4 komentáře:

  1. Ahoj,
    ja prave toto leto beru konecne za opravdu vydarene. Cca tri tydny bylo horko bez zmen pocasi. Sice v tom hicu se nedalo spat, ale nestridalo se pocasi a dalo se pocitat s akcema bez "naladoveho" pocasi. A to, ze ted tri dny chcije je take hezke. Dnes snad prestane a za par dni zas bude hic.
    Nevyhodou tepleho pocasi je, ze CR prisla o velke procento chmele (teda i kukurice - ale to nikoho nezajima). Tak uvidime, jak se to promitne do cen minipivovaru. Takze rada na zaver - kalte pivo, dokud je levne :)

    Scopek

    OdpovědětVymazat
  2. Já si taky přál normální teploty a konečně, když jsem byl vyslyšen, tak nastoupil soused s drážkovačkou a začal dělat novou elektriku. Drrrrr drrrr drrrr a dělá a dělá. A mě to v hlavě taky dělá drrrr a drrr a chci vlézt do velké dýně a odplout někam pryč.

    Stát se prvním dýňovým migrantem. Vystoupil bych na pobřeží z dýně, celý oranžový. A všichni by říkali, to ne – chystá prznit naše ženy, vysávat sociální systém a zavádět dýňová pravidla. A já bych říkal – ne já jsem stejný jako vy, jenom jsem oranžový od té dýně. Ale nic by nepomohlo.

    Tak bych se vrátil domů, místo sebe strčil do dýně souseda i s drážkovačkou a poslal ho po moři. Vystoupil by na stejném místě jako já a dělal by jen drrrr a drrrrr. Až by z toho šla všem hlava kolem.

    A já bych se doma zatím natáhl do křesla, popíjel bych drink a koukal na západ slunce na moři, přes jehož nezměrnou délku by žádné drrrr a drrr nebylo slyšet.

    OdpovědětVymazat
  3. Drážkovačka je pekelná, proti tomu je vrtačka rajská hudba :) Ještě bylo nepříjemné, když si soused v bývalém bytě boural nosnou zeď. Ale drážkovačka, v tom se nedá být. To je na dýňovou emigraci. Já, která moc nekalim, mohu kalit pouze dýňovou polívku, takže mne cena chmele nezasáhne. I když naši rodinu asi ano :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.