Litoměřický kořen

2 komentáře
Česká republika je celkem malebné místo. Lidé jsou spokojení, chodí do práce a pijí pivo, když mají chuť. Do práce se chodí na osm a půl hodiny denně a chuť na pivo mají lidé velice často, tak jsou prostě spokojení.
Přesto je ale ta nádherná země tu a tam soužena pohromami obrovských rozměrů. Zatímco v zimě občas napadne sníh a celé tři dny sužuje obyvatelstvo, než se změní na akceptované bláto, v létě je obyvatelstvo trápeno horky, jaká znají jen obyvatelé mírného pásu.

Ale žije muž, který prochází zemí s kelímem a hledí vedrům odvážně v tvář. Je to pan Rytíř z Houbí.

Toto je reportáž z Litoměřického kořenu a událostí návazných a jako správná reportáž začíná fotkou Rytíře z počátku festivalu.


Kořen je příjemnej festival. Lidé pijí pivo a usmívají se i přesto, že zrovna nejsou svých osm hodin v práci.



Součástí většiny hudebních festivalů bývá i hudební produkce. Spousta lidí se těšila na Mišíka, ale ten zkolaboval. Některé jeho písně odehrály společnými silami jiné kapely a bylo to pěkné.



Na fotce je kapela Longital, musím říct, že něco tak chytrého jsem dlouho neslyšel. Moc pěkné.
Když jsme se pak koupali, pan Rytíř po vzoru Foresta Gumpa zmizel. Nejprve jsme mysleli, že nás jen vyvedl svým žertem s kouzlem neviditelnosti, ale nebylo tomu tak. Zatímco jsme se koupali, vyrazil rytíř směrem k mostku, potom prostě šel dál, potom teda jel chvíli vlakem a najednou byl doma.
Odvážně jsme vykročili také směrem domů a po cestě zřeli továrnu obludných rozměrů, která kryje velkou část města. Oficiálně se jmenuje Chemička.


Když jsme přešli chemičku a popatřili východ slunce u Labe, měl jsem jen pár hodin, než se kolem nás prohnal nápad dopít sud z včerejší akce Berušek. Nakonec jsem přece jen večer vyrazil přes D.C., na vlak a domů. A protože jsem potkal Kejřu v autě, ten mě svezl na nádraží, stihl jsem ještě jedno pivo před cestou.


Jak vidíte, tato reportáž má dobrý konec. A to je hezké.

2 komentáře:

  1. Houbo, jsme na tebe s Hlínou v sobotu čekali, že dorazíš (dle SMS "později") na fesťák. A ty ses nechal zlomit konkurenční nabídkou kalby sudu. To uznávám, že mohlo být lepší. Ale v LTM to také nebylo vůbec špatné, bo jsem nestíhal ani první ranní vlak do Lovo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, musím přiznat, že nabídka kalby sudu mě nakonec zlomila. Hlavně tedy kvůli tomu vedru... že :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.