Tma jako v pytli

Napiš komentář


Jako bonus pro čtenáře prestižního webu koukněte na vystoupení Divadla Járy Cimmrmana na fotbalovém hřišti v Milešově - scénka ze Záskoku / Tma jako v pytli. Upřímně řečeno, nemyslel jsem si, že někdy uvidím hrát Divadlo Járy Cimmrmana na hřišti v Milešově. Vlastně mě nikdy nenapadlo, že je něco takového možné. Tahle sobota celkově nasadila laťku vysoko.


Poznámky pod čarou k akci Pulec:

Když si dáváte při výstupu na Milešovku malou pauzičku na vydýchání, nepotěší vás, když vás předejde: v tomto pořadí - mamča s dítětem v zavinovačce, týpek s dvěma francouzskýma holema a nakonec i vousatý dědek s image bezdomovce, rumcajsovským kloboukem a dvěma lodními kufry středního rozměru. Na jednom byl nápis SUP. Dědka jsme nakonec předehnali, což byla slabá náplast na to, že nám do kopce utekl kluk o dvou holích.

Ocenil jsem přítomnost měřiče tepu, ač se mi naměřené hodnoty při druhém výstupu trvale přesunuly do rozmezí, kterému říkám familierně "zóna smrti", takže už nebyl důvod to dál příliš sledovat.

Zvláštním rituálem nás přivítal vrchní v hospodě u hřiště, kdy po té, co jsme vstoupili dovnitř a přiblížili se k pípě si rozbil půllitr o hlavu (zřejmě nezáměrně, figurovala v tom nějaká manipulace s poličkou). Následná diskuze o tom, že mu zůstal střep v hlavě, který může nahmatat, ale nemůže vytáhnout, probíhala zatímco si krvavou hlavu omýval pod kohoutkem.

Cimrmanovci museli vzít zavděk zázemím v druhé části hospody, kde současně paní míchala v obřím hrnci základ na česnečku. Koneckonců pohled na Zdeňka Svěráka sdílejícího "šatnu" s obřím kotlem česnečky vhodně doplnil surreálný start s výčepákem se střepem v hlavě.

Vystoupení divadla bylo fajn, všichni se chovali jako profíci a byli v dobré náladě. I když šlo asi o první vystoupení Divadla Járy Cimrmana na fotbalovém hřišti. Proto se zdá Milešov samozřejmě jako jasná první volba.

Cestu zpět jsme zakončili v Roudnici, kde jsme dali jedno pětipivo a zhodnotili celou akci jako mimořádně povedenou.
Předstartovní info



Vrcholové foto kompletní expedice.

Nemusíte nikam jezdit, v Milešově by chtěl žít každý.


0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.