2/53

3 komentáře
Týden jsem začal ve znamení úřadování. Zdravotní pojišťovna, ČSSZ a FÚ. Zjištění přihlášení plátce k DPH není jednoduché, ani rychlé, jak jsem si zprvu představoval. Slečna na FÚ byla ochotná, nicméně podle procesů které jsou nastaveny, budu rád, když to zvládnu do měsíce. Nestačí jen vyplnit formulář a poslat přes datovou schránku, ale ještě musíte sepsat elaborát s důkazními prostředky... Skvělé je, že tím můžete strávit i dva dny - máte dobrý pocit, že pracujete, ale nepřinese vám to ani korunu. Též je dobré vědět, že úřednice nepracují přímo s datovou schránkou, ale že to z ní vybírá robot jednou denně někdy večer (zdravotní pojišťovna) nebo ráno (finanční úřad). Pokud to nepošlete včas, tak to tam prostě bude den ležet.

Naučil jsem se používat novou aplikaci na správu výdajů (asi nejlepší co je) Wallet Je pro Android i iPhone, má webové rozhraní https://www.walletapp.net/ Jednoduše do ní zadáváte příjmy a výdaje, dají se dát do kategorií, ukazuje to grafy jak jste na tom finančně špatně a tak. Má export do Excelu. Free verze je omezena tím, že nemá automatickou synchronizaci (když chcete synchronizovat data mezi telefonem a webem musíte kliknout na tlačítko) - což považuji za přijatelný kompromis. U účtů jsem akorát vypnul párování (sledování) plateb s GPS, to mi přišlo až trochu vlezlé. Nezajímá mě ani tak, kde nakupuji, spíš co a za kolik. Zatím tam všechno důsledně datluji, abych tam měl alespoň měsíc dat k nějakému zhodnocení.

Dokončil jsem a předal jsem web pro lovosické jumíky. Takže radost na obou stranách, u mě hlavně ta fakturační. Současně jsem u kriminálky Miami vyřešil záhadu stoupající ceny řepky na komoditní burze.

Pohnul jsem s workflow na programování atmelovských jednočipů, konkrétně tedy modifikace bootloaderu. Den práce v čudu, šest popsaných stránek postupem a ještě nejsem hotov.

Na chodbě se rozbilo světlo na čidlo (svítí pořád), soused říkal, že z toho zatím vyndá žárovku než přijede opravář. Žárovku nevyndal, ale pošteloval to tak, že to nesvítí, ale relé uvnitř cvaká každé tři sekundy. Přes zavřené dveře je to slyšet trochu méně - ale mám stále větší pochopení pro Jacka Torrance, který se z neznámých důvodů rozhodl vyvraždit celou svoji rodinu.

V takovém okamžiku se hodí nějaká intelektuální relaxace, těžko budu realizovat vaginální štrikování (i tak bych se bál piraňů), ale objevil jsem alespoň ufo, co uklidňuje zenovým zvukem.

3 komentáře:

  1. ??? vaginální štrikování !!! viděl jsem a nepochopil, zda je to joke, nebo provokace.

    Jinak spoustu výrazů v článku jsem nepochopil, ale to nevadí, pro pár "neajťáků" nemá smysl psát vše primitivně.

    OdpovědětVymazat
  2. To není joke, to je životní styl. Ale i tak - holky říkaly, že punk je jinde...

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes, tj. ve čtvrtek konečně dorazili opraváři na světlo. Montovali to asi hodinu. Třísekundového tiku v oku se budu zbavovat asi týden.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.