V Brně

Napiš komentář

vbrne2

Tento fajnový kobereček patří brněnské VUT. Samozřejmě jsem ho nechal na místě a jen ho decentně ofotil (bylo na něm příliš lidí, včetně veletržního stánku). Ale vážně. Tohle je něco jako kvazireport ze strojíráku (MSV), odkud jsem právě dorazil.

Takže zaprvé: cesta je daleko blíže videohře než obvykle, rozkopaná D1 vás nutí jet v úzkém pruhu souběžně s dalšími. Adrenalin zvyšují cestáři, kterým přišlo jako dobrý nápad tak jednou za dva kilometry hodit jeden nově vyznačený patník o dvacet čísel do vozovky, což vás zaručeně zaujme, zvláště když máte od dalšího auta napravo vzdálenost  plusmínus na zrcátka a není kam uhnout. Při popojíždění v kolonách si pak uvědomíte jak je dálnice v dezolátním stavu. Často totiž nemůžete do rychlého pruhu a musíte jet v pomalém (to jsem nikdy předtím neriskoval) a betonové čtverce, které mají mezi sebou (každý!) výškový rozdíl alespoň 2cm, z vás vyklepou duši i v padesátce (budiž přáno všem kamioňákům a jejich odpruženým sedačkám). Samozřejmě se to ve výsledku dá, ale žádný luxus to teda není (to jen abyste nevěřili televizi, že když pojedete po D1 přijde konec světa).

Parkovaní jako vždycky v pohodě za lidové dvě kila. Navíc mě na místo naváděl týpek, co vypadal jak komparsista z Majora Zemana (konkrétně z dílu Mimikry) včetně stylových gest. Maličkost, ale potěší.

Od desíti konference o Vizi v automatizaci, která se zvrhla víceméně v debatu o úloze vysokých škol, výzkumu, spolupráce škola a byznysu a rozdělování peněz. Což jsem tedy úplně nečekal, ale nedá se říct, že by to bylo nezajímavé. Naopak spíš mám pocit, že od mého prvního dotazu k čemu je TAČR (pár postů zde zpět) mě tohle téma pronásleduje kam vlezu. Musím si holt dát pozor, na co se ptám, i když jen na blogu. Každopádně tohle je spíš na samostatný článek (jestli ho někdy napíšu, zajímavé informace jsou).

Jinak celkově mám pocit, že se strojírák zase o trochu zmenšil a kopíruje tak víceméně trend všech veletrhů (vč. neblahého Invexu, že… kde je mu konec). Uvidíme jak dlouho to vydrží strojaři, jejich hejblátka mají přece jen více tun než ta ajťácká.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.