Let's bomb something…

Napiš komentář
sp

“Aféra” záměny Česka a Čečenska splňuje všechny znaky bizarního mediálního konstruktu, kde nejde o vůbec nic. Nejdříve někdo vyšťourá, že si na twitteru spletlo pár lidí  obě země (což se stát může) a nejradši by někoho bombardovali (což už zas tak moc normální, a to i vzhledem k okolnostem, není).

Že daná twittrová diskuze odpovídala těm nejlepším intelektuálním flákům z naší čtvrté cenové ale už nikdo moc neřeší, protože na internetu jsou přece jen samí chytří lidé a každé psané slovo má váhu vyjádření ministra zahraničí. V takové situaci je logicky téměř nemožné, aby nad takovou blbostí mávl rukou i český novinář – uvažte, jen ten titulek, to bude něco!

A je to něco. Minimálně něco, co vybudí českého diskutéra, který zde má ideální prostor ochotně demonstrovat i svou vlastní blbost, obvykle v podobě militantního boje proti těm tlustým a hloupým Američanům (s neopomenutím zdůraznění vlastní pochybné české “chytrosti”). Zde už chybí snad jen heslo Proletáři Blbci všech zemí, spojte se!

Nad takovou eskalací globální blbosti v mediálním prostoru se dá jen kroutit hlavou a bavit se. Spolu s tvůrci smyšlené parodie - článku o Sarah Palin (odkaz nahoře), nebo zeleného komixu, a konec konců jak to udělali autoři Simpsonů už dávno předtím (ta prozíravost kreslených seriálů…). Nakonec, jak jinak bojovat proti globální blbosti, než globálním humorem.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.