Kalousek: Plaťte daně, za otravu si můžete sami

1 komentář
kalous2

Mám rád když mě stát otevřeně fakuje. Konečně čekám, že další stupeň bude, že si otrávení budou muset před nástupem do nemocnice složit cash na léčení jinak chcípnou někde ve škarpě. Děláme maximum, tak nás občane moc nepruď a plať *

Takhle asi nějak vypadá maximum:
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-lorencova.php?itemid=17492

Nebo, že by tohle bylo ono?:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/clanek.phtml?id=666023

… A.cz: To lze ale přece kontrolou odhalit?
Kontrola? Vždyť jsme v Česku. Kdo vám tam přijde? A když už přijde, garantuju vám, že oni už to budou dopředu vědět. V tomhle byznyse se točí tak velké peníze, že není problém zaplatit kohokoli.

Nakonec, stejně jako před starými žárovkami, přichází záchrana z EU:

Používání metylalkoholu je sice povoleno pouze pro průmyslovou chemii a to, že se v Polsku a v Česku z tekutiny do ostřikovačů vyrábí nelegální alkohol, by nemuselo nikoho (a zejména výrobce kapaliny do ostřikovačů) zajímat. Nejde ale zdaleka jen o Česko a Polsko, Finové o zákaz metanolu žádali v roce 2002 – argumentovali tím, že v osmdesátých letech, kdy substance obsahující metanol nebyly volně prodejné, umírali na následky jeho požití ročně jednotlivci. Na přelomu tisíciletí, kdy už platily evropské předpisy, šlo o desítky lidí ročně.

Problémy s metanolem tu před lety dostoupily takového rázu, že (polské) ministerstvo hospodářství v roce 2004 používání metylu do vody do ostřikovačů zakázalo. Pak ale v roce 2010 přišlo zmiňované eurounijní povolení, Polsko sice protestovalo, ale unijní legislativě se podvolit muselo. Výsledek byl zničující. Během roku 2011 se metylalkoholem otrávilo na sto Poláků.

http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/smes-do-ostrikovacu-zabiji-leckde-cesky-pripad-by-vsak-byl-vyjimecny/


* Tím zcela výjimečně nemyslím “běžné” daně, ale 50% ceny z každé flaše, kterou ze svého zdaněného příjmu dáváte.

Resumé:
Stát chce
vysokou daň na chlast (sebere polovinu z výsledné ceny) => černý trh => stát dělá pro jeho potlačení a kontrolu “maximum” => mrtvý občan => který si za to ovšem může sám (protože si zvolil do vlády blbce, jej!)

Proto doporučuji, podobně jak u cigaret, dát na volební lístky v černém obdélníku varování ministra zdravotnictví: Občane, špatná volba tě může zabít!

1 komentář:

  1. Ano, daň na chlast je skutečně příliš vysoká. Chlastat kapalinu do odstřikovačů je bezpochyby trotlovina. Ale jak poznat, že tebou volený "kdokoliv" není/nebude blbec?

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.