Je Jiří Pospíšil badass české politiky?

Napiš komentář

Jiřího Pospíšila jsem náhodou potkal někde na Starém Městě. Je pravda, že mě zaujal, žádný seladon s gulami, nebo předseda, který neví které ODS klice jít na ruku dřív. Celá anabáze s jeho odvoláním ještě skýtá do budoucna příslib zábavnosti. Proč premiér při svém proslovu působí zmateně, jako když neví kdo mu zrovna v ODS říká, co má dělat? Jakou hořkou pilulku musel spolknout? Hloupý není, aby nevěděl, že tohle mu body u veřejnosti nepřinese.

A co rychlý podpis z Hradu? Možná nic zvláštního, prezident už minimálně jednou celému světu dokázal, že to s perem v ruce umí sakra dobře. Každopádně právě pro svazáka Nečase, těžce lavírujícího uvnitř ODS, může být Pospíšil největším nepřítelem, má zkušenosti (a asi i informace) a nemá co ztratit. A ti jsou nejhorší.

P.S. Tajně doufám, že příští ministr spravedlnosti bude myšlenkový potentát Marek Benda, jehož hlavní, a bohužel i jedinou kvalifikací pro tuto funkci je loajalita ke straně (vypadla vůbec někdy z tohohle člověka rozumná věta?)
To bude teprve megaostuda. Znamenalo by to, že panika uvnitř ODS už vystoupila na maximum. Jiří Pospíšil tedy není rytířem v lesklé zbroji bez sebemenší chyby, ale dost zkušeným katalyzátorem celé téhle prapodivné situace.

Update: druhá alternativa na post ministra spravedlnosti je taky vypečená – Daniel Volák, přítel a pravá ruka Íčka (Ivana Langera) – tak, že by se kruh uzavřel?

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.