Sedm kalendářů v Android mobilu najednou

Napiš komentář

Zařiďte si účet na Gmailu (zde budete mít svůj primární soukromý kalendář,
v něm kalendář státních svátků a narozenin (ty se automaticky vytahají ze všech vašich kontaktů, pokud si je tam zadáte).

Další kalendáře můžete připojit do primárního Google kalendáře pomocí přidání linku na URL s iCal exportem (pro mě – školní kalendář (zkoušky, přednášky, termíny úkolů) a kalendář z projektového systému (tasky
a milestony)

To už jsme na pěti. Ještě potřebuji společný sdílený firemní Exchange/Outlook kalendář (jednání, porady, dovolené atd.), ten si ale nalinkuji přímo do mobilu pod samostatným synchronizačním účtem. Současně s ním se mi tam automaticky propíše i firemní privátní (opakující se věci pracovní, upomínky a pod., které ale nechci sdílet se zbytkem firmy)

Pokračujeme dále: máte Androidí phone (nedoporučuji menší než 4 palcovou obrazovku, byly časy, kdy jsem si říkal, že je to trochu moc – dneska bych nechtěl nic menšího). Stáhněte si z Google Play (byl to předtím Marketplace?) Business Calendar Free, asi nejlepší mobilní kalendář, co se dá sehnat (ve verzi zadarmo má zobrazovat asi nějakou reklamu, ale žádnou jsem neviděl).

Business-Calendar-Free-Best-Android-Calendar-Widget

BCF umí spoustu náhledů. Prakticky používám nejvíce ten vpravo. Na spodní straně můžete jednotlivé kalendáře dle libosti zapínat a vypínat (na ilustračním obrázku modré, zelené a hnědé tlačítko dole). Když jich tam máte šest, tak tam je i šest tlačítek.

Ve výsledku máte na mobilu tedy jen dva synchronizační profily – ten s Gmailem/Google kalendářem a s Exchangem. Nemusím asi říkat, že je vhodné si rovnou na Gmail nechat přeposílat i všechnu soukromou poštu (na Exchange profilu máte tu firemní).

Kosmetické problémy na které jsem narazil:

Při šesti kalendářích vám začnou pomalu docházet rychle odlišitelné barvy. Je dobré mít telefon s kvalitním displayem, jelikož mám starší HTC HD2 přeflešnutý z původních WM6.5 (to byl peklo systém, hahaha!) na Android 2.3.něco, není to úplně ideální (jinak HD2 byl telefon, který předběhl dobu minimálně o rok/dva a nedám na něj dopustit, ale displaye jsou dnes přecejen ještě o chlup lepší).

Další věc, co je potřeba vědět, je, že pokud nalinkujete do vašeho Google kalendáře nějaký externí kalendář přes iCal (mimochodem dělá se to přes “Jiné kalendáře” –> “Přidat pomocí adresy URL”) , provádí se synchronizace (tím myslím stažení iCal souboru a přidání/ubrání událostí do vašeho primárního Google kalendáře) tak jednou za 3hoďky a nedá se to nikde nastavit. Většinou to není ale problém.

Slovo kalendář bylo v tomto článku použito 17x. Pokud takovéto věci nemusíte řešit, jste pravděpodobně velice šťastní :)

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.