Jak to myslí Microsoft s Windows 8

Napiš komentář

V minulém postu (týkajícím se původně úplně něčeho jiného) jsem se překvapivě dostal k tomu jak správně chápat Windows 8 a jejich, na první pohled, schizofrenní Metro & Aero rozhraní (viz konec odkazovaného postu).

V zásadě je to jednoduché. Operační systém byl vždy hybatelem prodeje hardware. V době, kdy není rozhodující výkon (ten je víceméně dostatečný pro většinu běžných aplikací) musíte přijít s něčím jiným. Tím je symbióza telefonů, tabletů a klasické práce na PC. Že na to ještě není hardware? Nebojte, bude. A já ho chci.

windows-8-logo

Když si uvědomím jak používám notebook – v práci velký externí monitor, klávesnice a doma to samé, jen bych uvítal, mít místo notebooku jen tablet nebo telefon. Ano, na některou práci se nehodí (výkon), ale na drtivou většinu ano.

Proč mít telefon s gigaherzovým procesorem a tahat s sebou ještě notebook? Abych si mohl v klidu přečíst poštu na velké obrazovce? Co Word, Excel a Powerpoint, to by přece telefon zvládl také, ne?

Data budu mít odzálohovaná na nějakém veřejném či privátním firemním cloudu (pár nejdůležitějších položek zrcadlených lokálně).

Metro

Nakonec nejdůležitějším faktorem je jako vždy čas, musíte připravit aplikace, navrhnout a vyrobit nový hardware. Proto možná Win8 budou mezifází jako Visty, ovšem úplně jinou. Hlupáci si budou klepat na čelo, zatímco všude se bude usilovně pracovat na přiblížení budoucnosti. Vy byste snad programovali operační systém pro minulost?

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.