Neklidní studenti a pragmatismus

Napiš komentář

Je zajímavé, jak poklidné studentské protesty mají tendenci polarizovat naší společnost. Když pročítám komentáře pod články mám pocit, že je to skoro jako všichni proti studentům: “Mají co chtěli”, “Ať studují pořádné obory” (samozřejmě, jen vědět, co ty pořádné obory jsou…).

Je najednou totálně neschopnému ministrovi školství vše odpuštěno?

A zbytek vládní koalice volí smířlivé přehlížení. Musíme VV, tedy odnoži BBL (Belzebubova bezpečností liga) nějaké ministerstvo dát. Školství ujde. Naše děti stejně nebudou studovat veřejné školy (ano, budou to prestižní soukromé) a na důchod už máme vyděláno (= nejsme závislí na průběžném systému, který by měli právě plnit ze svých daní budoucí absolventi VŠ). Pragmatismus na oholený na kost (mimochodem srovnejte humbuk, který je okolo státního zastupitelství a kolem zpackaných dotací do školství za desítky miliard).

Když se vrátím k prvnímu odstavci, nelze nevidět, že zde (opět) dochází k výjimečně synergickému efektu, kdy hloupí a mocní táhnou za jeden provaz. O tom, kdo na to nakonec dojede, asi není třeba dlouho diskutovat.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.