10 atomovek a virtuální bar

Napiš komentář

Jsme evropským unikátem, takový skanzen s pokrokovým myšlením zpožděným o třicet let. Důkazem toho je i energetická koncepce státu, kterou představil ministr Kocourek. Počítá s výstavbou dalších deseti atomových elektráren do roku 2050. Atomová energie je něco jako koncept všehospásného (sociálního) státu – ok, zkusili jsme, zapomeňme.

Jak už někdo psal, naším jediným štěstím je, že na takovou blbost nebudeme mít nikdy peníze nebo nám to Němci, jako svému skoro-spolkovému státu zatrhnou (nebo pak můžeme exportovat vyrábět / montovat třeba pro Bangladéš…). V zásadě lze říci, že český Pepík vypíná mozek a kritické myšlení při dvou věcech: když mu někdo (obvykle ten samý neschopný, zkorumpovaný, na čtyři roky volený politik – na kterého jinak jen permanentně takhle nadává) slibuje sociální jistoty zadarmo a nebo levnou energii na sto let dopředu (kterou pak bude ještě muset na tisíc let někam zakopat :)

Doba je turbulentní. Zeptejte se někoho, ať vám odhadne ekonomickou situaci za půl roku (nebo příští týden :), bude vědět prd – a v tomhle okamžiku nechat rozhodovat na čtyři roky volené politiky (často mdlého rozumu) o bordelu, který tu zůstane tisíc let (a to dost možná úplně zbytečně) mi fakt nepřijde dvakrát rozumné.

Možná je nakonec nedůležitější minimalizace následků dnešních pitomých rozhodnutí, když už zítra může být všechno jinak.

Update: Link (zajímavá je tabulka, ve které je shrnuto, že když udržíme výrobu energie na stávající úrovni, bude nám stačit do roku 2060… ale ne my holt musíme postavit deset atomovek, abychom pak 2/3 vyrobené energie exportovali, sice trochu se neřeší jestli bude komu, ale to jsme holt my…)

Tady jsem si přečetl, že izraelská firma získala investici pro aplikaci, která dělá na Facebooku virtuální bar, což bude lidi bavit ještě víc než jen obyčejný Facebook. Chápe to někdo? Jako proč? Zkoušeli autoři aplikace normální bar?

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.