Jesus Christ Superstar (2000)

2 komentáře
jesus
Nejlepší filmová/televizní adaptace muzikálu Jesus Christ Superstar je z roku 2000. V hlavním obsazení - Glenn Carter (Ježíš), Jerome Pradon (Jidáš), Renee Castle (Máří Magdalena).
U nás běžela snad jen jednou v TV, ale naštěstí dá se najít ve slušné kvalitě na Rapidshare a to zde (resp. zde)
Je zajímavé, že z českého hodnocení (csdf) nevychází zdaleka tak dobře jako na imdb.com, kde jí diváci zcela bezpečně řadí před hipísáckou verzi z roku 1973. Jestli jsme víc zaprdění nebo ještě stále zatlačujeme slzu při vzpomínce na provedení Střihavka & Bárta netuším. Každopádně myslím, že téhle adaptaci prospěla výrazná současná stylizace, originální nápady, velmi dobrý Jidáš a okouzlující Máří Magdaléna - plus  celkově temnější atmosféra. Vlastně tuto novější verzi preferuje i samotný Andrew Lloyd Webber.
jesusChrist2000
Rapidshare verzi Jesuse je třeba přehrávat ve VLC Playeru, kde je možno ručně nastavi správný poměr stran (16:9) - z nějakého mně neznámého důvodu má totiž tahle verze původně nastaveno (5:4) a což dělá hrdiny našeho příběhu krapet deformovanějšími (částečně se to dá zachránit programem MPEG4modifier, který dokáže přepočítat poměr stran videa (aspect ration) i bez rekomprese souboru. Ve VLC se to pak přehraje bez nastavování správně vždy, ve WindowsMedia playeru pak správně jen občas).
U Houby též naleznete titulky kde stažení. (Titulky jsem přečasoval a upravil z dvouCD verze, ale myslím, že se to dá bezproblémů odposlechnout i bez nich z originálního zvuku)
Jinak tenhle příspěvek se měl původně jmenovat Jesus nosí kapsáče II. abych tak plynule navázal na jeho prvního jmenovce, který měl být původně o tomhle muzikálu, ale nakonec byl úplně o něčem jiném (překvapení :). Nakonec jsem se, s ohledem na bludné duše odkazované internetovými vyhledávači na tyto stránky, uchýlil k formálnějšímu názvu.

2 komentáře:

  1. Tuto verzi jsem viděla před nějakým rokem a naprosto mě nadchla - proti hipísácké, ale poněkud sterilní verzi mi JChS z roku 2000 připadá živější, nabitý emocemi. Ježíš v tomto podání byl skvělý, ale naprosto dokonalý byl Jidáš. V této verzi působil jako člověk, který by rád věřil, ale je příliš skeptický a ostrražitý - a chce svou důvěru mít podloženou. Ježíš, proti tomu, chce, aby lidi věřili - a víra jako taková by měla existovat bez podložených důkazů. Protože s důkazy to není víra, ale vědění (tady jsem se trochu zamotala, ale snad je to pochopitelné). Taky byla víc zvýrazněna jakási linie osudovosti - pokud Ježíš musel zemřít na kříži, Jidáš ho musel zradit a Petr třikrát zapřít...
    Nechci zabíhat do něčeho jako recenzování, prostě tento muzikál si mě získal.

    OdpovědětVymazat
  2. sakra.. bohužel vám tu nepracuje odkaz na stáhnutí, není to k nalezení.. nějaká šance to stáhnout někde jinde? (bez poplatků..) díky!

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.