Covid a prd

6 komentářů

 "Pokud prd projde nejen půlkama, spodním prádlem, ale i džínama a stejně se každému dostane do nosu, fakt věříte, že vám rouška pomůže?"

Se šíří internetem. Je to vtip, ale napadlo mě si to všechno dohledat.

První zajímavou věc co jsem se dozvěděl, že metan tvoří průměrně jenom 7% prdu. Zbytek je v podstatě dusík a vodík. A právě směs vodíku a dusíku dělá prd hořlavým. Mimochodem, ne že by to odpovídalo na otázku, jak je to s tím přenosem.

Například dusík má 155 pm. Virus má 50-200 nm. Což je zase spíš taková zajímavost.

Důležitější je, jak se virus šíří. Tady, co jsem našel na stránkách WHO. Tedy, ne že by se WHO v posledním období ukázala jako věrohodný informátor.

Current evidence suggests that COVID-19 spreads between people through direct, indirect (through contaminated objects or surfaces), or close contact with infected people via mouth and nose secretions. These include saliva, respiratory secretions or secretion droplets. These are released from the mouth or nose when an infected person coughs, sneezes, speaks or sings, for example. People who are in close contact (within 1 metre) with an infected person can catch COVID-19 when those infectious droplets get into their mouth, nose or eyes.

To avoid contact with these droplets, it is important to stay at least 1 metre away from others, clean hands frequently, and cover the mouth with a tissue or bent elbow when sneezing or coughing. When physical distancing (standing one metre or more away) is not possible, wearing a fabric mask is an important measure to protect others. Cleaning hands frequently is also critical.

Takže virus se mj. přenáší drobnýma kapkama. To podle mě znamená, že rouška proti viru pomůže, protože ty kapky zadrží. 

Tedy v případě, že kýchnete, zíváte, mluvíte... nebo zpíváte. Což může vysvětlovat zákaz zpívání v Šíleně smutné princezně.

Naopak, prdelní roušky smysl nemají, protože prd o velikosti 155pm opravdu nezadrží.

Není to nějakej extra poznatek :D, ale myslím, že je dobré mít tohle na paměti i v době hejtu proti rouškám.


6 komentářů:

  1. Takový Covid průzkum/dotaz: Už se najíždí ve vašem okolí na maximální homeoffice?

    OdpovědětVymazat
  2. zatim o tom nevim... spíš úvahy o zintenzivnění homeofficování

    OdpovědětVymazat
  3. Tak koukám, že za chvíli přijde čas zase na virtuální hospodu. Koukejte kalit venku dokud to jde :)

    OdpovědětVymazat
  4. Houbo, nevypustila virtualni hospoda dalsi vlnu, aby se podporila?
    Dnes prisel e-mail se 100% HO. Ale nemam doma dostatek kaliva. Posledni dodavka BIBu se zasekla na prekladisti u Miry. Tak nevim, zda tam stale jsou a nebo uz zahadne mizi.

    OdpovědětVymazat
  5. To je jasný, že virtuální hospa to schválně přifukuje, jinak by lidi kalili jen v real hospodě :) Klasický problém podcenění - co řekneš, až se Covid na podzim zeptá, že jsi dělal v létě, že nemáš plnou spíž BIBů? Zásobou na deset měsíců nic nezkazíš, možná bych si to nechal navézt rovnou kamionem.

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes jsem zkusil hospodu. Bylo tam více vylidněno než v Černobylu.
    Ale je to dobře, bo jsem stejnak doma nemám jemné kalivo na plnohodnotnou účast v hospodě.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.