USA trip - Roadtrip

3 komentáře
Od pátku se pomalu přesouváme ze San Francisca dál. Nejdřív jsme dojeli do "westernového" městečka Mariposa. Poprvé jsme bydleli v hotelu. Bála jsem se, jak to zvládneme s dětmi v jednom pokoji, ale ukázalo se, že to vůbec nevadí, že děti v pokoji normálně usnou a my si můžeme pak u v normálně povídat a navzájem se nerušíme. Noc v takovém innu se snídaní vyjde okolo tří tisíc pro všechny čtyři, což není zase tak strašné.

Mariposa se tváří jako divoký západ,. 

Bohužel fotím hlavně z auta. Zase Mariposa.
Z Mariposy jsme se v sobotu vydali na výpravu do Yosemit. Výprava byla úspěšná, došli jsme až skoro ke slavnému vodopádu Vernal Fall. Bohužel jsme zapomněli vzít do USA Manducu, takže jsme Markétku poponášeli v ruce a na ramenou, což nebylo nic moc. Yosemity jsou zřejmě národní poklad Američanů a zároveň jsou na check-listu většiny zahraničních turistů (včetně nás), takže cesta k vodopádu trochu připomínala Řipskou pouť...teda až na ty stánky. Všichni turisté disciplinovaně podle instrukcí nesli litr pitné vody na osobu, ale většina jen tak v ruce, asi protože v instrukcích už nebylo, že na vlhkém povrchu skály hrozí uklouznutí, a svírat v ruce v tu chvíli lahev není úplně praktické, i když je v ní onen předepsaný litr vody na osobu. No my nesli dítě, mlčím. V parku se pohybovali styloví Rangeři v uniformách a klobouku, jedna Rangerka například stála v údolí u tabule s barevně vyvedenými statistikami zahynuvších, resp. zachráněných v parku v loňském roce (zachráněných asi 280, zemřelo 15, z toho 5 se utopilo). To číslo mne zaujalo, připadalo mi hrozně vysoké. Míra se zeptal, jak že k tomu dochází. Rangerka ochotně vyprávěla, že je to hned, že často uklouznou na mokré skále a pak se třeba utopí v řece...popřála nám "you guys have fun" na cestu nahoru. Tak určitě jsme měli fun. Viděla jsem málem sletět ze skály asiata. Better dead than dehydrated.

Dětem se nejvíc líbilo hrát si na skalách na autíčko a házet do vody kamínky.

You guys have fun
V neděli jsme přejeli do místa, odkud píši tento příspěvek, tj. do osady Three Rivers poblíž národního parku Sequoia. Změna naší dovolené z "bydlení jinde" na roadtrip přinesla zajímavé konsekvence. Jednak je mi permanentně blbě z jídla, protože tu neprodávají nic normálního a už nemůžu vařit. A za druhé už znám skoro nazpaměť album Bob a Bobek, králíci z klobouku, namluvené Josefem Dvořákem. Je to znamení, už je pomalu na čase pomýšlet na návrat.

Jedna roadtripová - na záchodě u benzinky: Vyprázdnili jste si trubky? Naplňte si je naší výběrovou kávou!

3 komentáře:

  1. Jinak teď jsem koukal na FB na vaší společnou fotku ze Santa Monica (-ci) a ten výraz Markéty je super :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, je to taky hrozný komediant :D

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.