Kvantita vs. kvalita

5 komentářů
Často se můžete rozhodnout, zda budete preferovat méně věcí kvalitních, nebo prostě nekvalitní kvantitu. Když jsem napsal zřídka příspěvek k houbě, čekal jsem, že tím automaticky bude kvalitní. Nevím, kde přesně tohle selhává, asi je nějaký bug v uhouby.cz. Houba to snad časem opraví.

Zatím tedy nezbývá než vás zahrnout tisíci obrazů, místo toho, abychom jeden rozvíjeli v dokonalost.

Také jsem chtěl podotknout, že u houby je málo příspěvků o hrách a už dlouho nebyl žádný herní kvíz. A když jsme u těch her, tak pro vás mam tip na jednu gamu, kterou jsem začal pařit. Jsem tedy na začátku zatím. A možná to znáte, je to už starší.

Jmenuje se to Risen. V recenzi psali, že je to podobný jako gothic, ale gothic neznám, takže to psát nebudu. Je to RPG, jdete za chlapa, který ztroskotal se ženskou Sárou na ostrově.  Ne, není to Sára Connorová. Je to prostě jenom Sára.

Na začátku má jenom pěsti, ale brzy najde buď veklej klacek, nebo když prozkoumá začátek ostrova víc, tak i zarezlej meč. Jupí.



Ze začátku je to docela easy. Hrdina na začátku vlastně kromě bojování a sbírání věcí moc neumí. Tak občas někoho fajtí a pořád sbírá různé rostlinky. Až po čase narazí na další lidi, kteří ho můžou naučit nové věci. Třeba míchat lektvary, střílet z luku, otvírat zámky... taková vcelku klasika. NPCčka nejsou úplně dumb, takže když jim vlezete do baráku, přijdou vás hlídat a okřikovat ať nic neberete.

Fajtů tam není tolik, ale zase jsou trochu náročnější. Není to ala diablo, kde fajtíte skoro pořád a vyfajtíte na co narazíte. Některý příšery jsou silný a vyfajtit spíš nejdou (a ani se s tim nepočítá). Dobrý mi přijde, že příšery jsou pořád stejně silný, i když zesílí hrdina. To mi přišlo ve většíně rpg trochu na h.... (houbu), že jak se vylepšuje hrdina, vylepšujou se i příšery a vlastně si nikdy to svojí získanou moc pořádně neužijete. Občas mě některý boje docela frustrovaly, ale když jsem poznal kouzlo quicksave pomocí F8, stalo se vše o něco snazším....

Tak to kdybyste neměli co pařit. Jinak možno zakoupit (samozřejmě krom torrentu) levněji na g2a. A má to i pokračování.

5 komentářů:

  1. Houba opravit nepůjde (není to v části, do které mám přístup), mohl bys zkusit ty obrázky v minulém postu smazat a uploadovat je znovu (svět by neměl být připraven o Elona)? Hra vypadá dobře, jen bych potřeboval někoho, kdo má víc pařícího času - ještě nemám dohraného Zaklínače 3 a jeho datadisky, teď zkouším Kingdom Come: Deliverance... takže to vidím tak na 2019. Což mě vede k otázce - ještě pracuješ, nebo už zase nézuješ? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Noo ty obrázky ani nevim jak jsem tam vlastně dal, myslim, že jsem to jenom drag a drop přetáhl z google photos přímo do toho příspěvku. Tak to zkusím udělat znovu.. Jinak opravou jsem myslel to automatické zkvalitňování mých příspěvků.

    Dej vědět jak tě baví ten kingdom, já jsem si upgradnul comp tož že bych taky zkusil něco novějšího. Risen už jsem nějak měl koupenej, asi z nějakýho humblebundle, tak jsem se vrhl na to. Zaklínač 3 je taková druhá volba. A Kingdom třetí, ale koukal jsem na gameplay a přišlo mi to takový nudný.

    Jinak důvod upgradu bylo, že planet coaster (zábavní park) byl pomalej a při 3-4 tisících návštěvníků prakticky nehratelnej. Tož upgradem jsem se dostal na 7 tisíc a o něco větší park. :D

    A k otázce... momentálně pracuju :) Jinak by risen byl už dopařenej :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem tam ty obrázky dal znovu. Ale já je normálně viděl, tak nevím kde je error.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď už je taky vidím. Já je vždycky uploaduju z disku, nevím, jestli to při tom přetahování z photos nemá s něčím problém (nějaká chyba nebo omezená práva, čert ví). Hlavně, že je Elon back! I fotka z technopárty vypadá dost pekelně, dobrá akce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ha, Garth prisel na novy (rychlejsi) zpusob nahravani obrazku. Take vzdy nahravam z disku a trva to. Jen je skoda, ze to nefunguje.

    Jinak v nedeli, kdyz jsem hral Cossacks jsem si na Garthuv zlo comp vzpomenul. Zlo comp - vzhled a prosviceni caseu. Pri 9000 vojacích uz se to dost sekalo.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.