Předvolbí, AI a IQ

5 komentářů
Piráti vyjeli do boje s "vězeňským" busem, který má lidem říct, že nenechají jisté kauzy zamést pod koberec.



Jakože chápu co to má říct, ale vyobrazit předsedu strany jako bachaře a leadry ostatních stran ve vězeňském autobuse mi přijde poněkud přehnané a evokující něco úplně jiného, než dořešení kauz... na to se dá říct snad jedině.. let the volební fun begin!

Nová Občanská demokratická aliance ale trumfovala, když se spojila s youtuberem Mike Je Pán, což je malinko úlet. Pokud se chcete pokochat bizarností naší politické scény (a dozvedět se, že ODA opět existuje.. a že existuje MikeJePan), můžete ve článku o tomto spojení na Mediahub.cz. Jinak pokračujte ve čtení houby - o umělé inteligenci.

Robot - umělá inteligence - vyhrál souboj v DOTA proti nejlepšímu lidskému hráči. DOTA je online hra, kdy jde proti sobě 5 na 5 hráčů a pořádají se v ní obrovské turnaje s hlavní výhrou kolem $25 milionů dolarů. To je hodně nul. Zajímavé je, že robot se trénoval pouze dva týdny a to pomocí učícího algoritmu, kdy hrál vlastně pořád sám proti sobě.
Jiná umělá inteligence (budu říkat robot, ale je to robot bez těla) se zase naučil udělat přemet - za pomoci člověka, který vždy na dvou animacích porovnával, na které se robotovi přemet podařil lépe. Znamenalo to porovnat tisíc animací. Videíčko a článek je tady - lidi učí robota.
Jiní roboti se tímto algoritmem naučili hrát počítačové hry - ping pong nebo třeba autíčka. Na rozdíl od učích algoritmů, které místo lidí používají princip odměny (robot dostane score bod, když něco udělal dobře) můžete robota formovat k obrazu svému. Například ho naučit, aby v autíčkách místo vyhrávání držel tempo s ostatními auty.. aby do nich neboural.. nebo naopak aby je rasil :) Je to proto, že ty individuální odměny stanovuje člověk a ne jiný vytvořený algoritmus.

A na závěr, po bulvárku z voleb, poučném článku a AI se dostáváme přesmyčkou k IQ.. které se mi opět poněkud zmenšilo, co jsem byl o víkend na vandru v jižních čechách. Neměla by příroda organismus spíš utužovat?

5 komentářů:

  1. Nevím, možná si Piráti taranují vlastní kampaň. Podle mě už je rybníček voličů-frustrátů "hlavně jim to nandejte" třikrát vylovený jinými obskurními borci a borkyněmi. Piráti sice asi jako jediná strana v Praze do něčeho občas rýpne, ale pochybuju, že tohle spojení vůbec někomu dojde (pokud to tak bylo zamýšleno). Před AI se schovávat nebudu, jediné čeho se bojím, že přijde a bude mi chtít sebrat práci a zjistí, že toho vlastně moc nedělám. Hodlám to přejít trapným mlčením do té doby, než mě zapojí jako lidskou baterku do Matrixu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jinak pirátům hodně fandim. Ale ten bus mi nepřijde nejšťastnější, mno, jak píšeš - hodně lidí neví, že to má znamenat, že do věcí už teď rejpou a nehodlaj s tim přestat.
    A ještě aby za tebe aI nezačala chodit kalit. To už by bylo úplně na houbu.

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně pořádná funkce AI. Nechápu, že s tím někdo nepřišel. Diskuze po šestém pivu je už zcela v kompetenci současné AI. Samozřejmě bych nechtěl, aby mi sebrala všechny kalby. Stačilo by jen některé - už nejsem nejmladší. Jinak jsem někde četl, že piráti mají na kampaň jen šest mega, a že už teď se chce s nima Nečasová soudit kvůli tomu, že je na autobusu. Každopádně byla velká šance, že se najde někdo tak blbej, že se bude soudit - to je hezká propagace zadarmo. Možná to trochu v plánu bylo...

    OdpovědětVymazat
  4. Mimochodem - nedodá Mr. Škopek reportáž z víkendu? Slyšel jsem, že proběhlo vyobcování z vinotéky za použití vidlí a pochodní.

    OdpovědětVymazat
  5. Copak vinoteka, tam to bylo docela do pohody. Jen jista slecna asi mela tezsi PMS nez drevorubcovo lejno. Pry jsem jim rekl, ze ji p*ca (ja myslim, ze jsem rekl "no ty vole"), ale retrospektivne by si aj tu p*cu zaslouzzila. Ani nevim, co se tam moc stalo (ja v tom problem nevidel). Neresim.

    Ale predtim jsme sli do VS ochutnat vinko a dopadlo to klasicky, jen tam chybel mistr slova a znalec vseho Mr. Jarda :)

    Scopek

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.