Go Satane EET Go!

Napiš komentář
Jasně, mohl bych nadávat na to, že opět není pořádně připravené nasazení nějakého státního systému (při větě kamaráda "zase ten komunikační protokol v EET změnili, pět dní před ostrým startem, teď to tady všechno předěláváme, přetestováváme a rychle updatujeme u všech klientů" jsem si vzpomněl jak se nasazovalo Kontrolní hlášení - mělo běžet od Nového roku a ještě mezi Vánoci a Silvestrem tam informatici ministerstva tlačili změny v zadání. Prostě uživateli / občane / developere / se poser ).

Co taky chcete ve státě, jehož podnikatelská byrokracie je druhá nejhorší v Evropě (první je Bulharsko). To abyste věděli, že stejně jak Andrej vytahuje změny na poslední chvíli z rukávu jak králíky, tak to bohužel funguje i na technické úrovni. Hlavně, že je nutné prioritně zavést systém, u kterého nikdo nebyl schopen prokázat měřitelný pozitivní vliv na výběr daní.

Už jsem unavený z toho, jak se věnuje prioritní pozornost píčovinám. Důchody - neřešíme, zdravotnictví - neřešíme, školství - stejný bordel jako v ostatních oborech. Infrastruktura - pořidte si na silnice teréňák. Tedy konkrétněji: důchody - reforma nikde, prostě na ně nebude. Zdravotnictví - málo placení přepracovaní doktoři, utrácení za nesmysly - hlavně, že máme všechno "zadarmo". Školství - pokud chcete kvalitní vzdělání, tedy ne podle posledních trendů reformy Marie Terezie, začněte dětem šetřit radši na soukromou školu. A nedejbože, kdyby se zasekl náš automobilový motor ekonomiky - z druhořadé montovny bude najednou opravdový Balkán. Ano, existuje univerzální postoj, kterým se lze utěšit - jsou na světě země, které jsou na tom ještě o dost hůře.

Ale zpět. Opravdu dlouho jsem nezažil nasazení něčeho, co by mi ulehčilo práci a nebylo zfušované a spatlané na poslední chvíli. Obvykle doprovázené přesunutím problému na nevinné (ručení za cizí neodvedenou DPH je lahůdka) a drakonickými pokutami. Těžko se mi můžete divit, že nesdílím nadšení nad změnami - na žádnou dobrou si nepamatuji. Moje modlitba by se asi dala shrnout do věty "Ať se do toho proboha alespoň rok neserou."

Takže nyní je tu celonárodní hysterie nad systémem, u kterého nikde nebylo prokázáno, že by k něčemu byl - u nás jako obvykle nasazeného ve všech rovinách "expertně" česky.

Občan volič odloží lahváč, spokojeně zafuní jak že se s těmi podnikateli - podvodníky konečně "zatočilo". A tím je mise celého projektu úspěšně splněna (dost pochybuji, že měl kdy nějakou jinou).

A takhle se tu společně propracujeme až k tomu příslovečnému ráji na pohled. Zatím to tu ale spíš připomíná bažinu - smrdutou, lepkavou, osídlenou bizardními organizmy a vpravdě bezednou.

Update: Všichni musíme zaplatit za lepší zítřky. Malá prodejna pečiva v přízemí sousedního paneláku, kam si mohl člověk dojít v papučích v šest ráno pro čerstvé pečivo. Prodavačky obvykle přivydělávající si důchodkyně občas zápolící i s klasickou kasou. Nově optimalizována a přesunuta. Happy EET!

Update 2: Tak přesunutí není zrovna úplně přesunutí, protože bufáč v nemocnici byl i předtím. Takže spíš zrušení. Nehysterčím z toho, jen mi to přijde takové celé... zbytečné.

Update 3: V areálu nemocnice je nově otevřen autoservis! A to je dobré... Cože? Dějou se takové věci jenom mně nebo i vám?

Update 4: Bažina je to tady hlavně mentální, příroda ta je tu nádherná!

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.