NEPOLÉVAT KAMENY!

1 komentář
Kratší verze článku : Scopek byl v sauně

Delší verze článku: Scopek byl v sauně a bylo pekelné horko.

Dnes jsem vyrazil do saunovacího komplexu. Je tam šest druhů saun a na webu to nevypadalo vůbec zle. No prostě někde, kde si krásně prohřeju krkovičku (to není narážka na pana Z., abych zas nemusel cálovat poplatek jak Čtvrtníček za použití jména Havel).
Je to umístěné uprostřed obchoďáku a vstup nevypadá, že by se jednalo o nějaký luxusní komplex (chodím jen do luxusu, jsem přeci epikurejec).
Ale uvnitř je to parádní. Hned po příchodu mě nějaký týpek zval na rituál. Raději jsem odmítl. Ještě jsem totiž netušil, oč jde. První, co mne napadlo, že je v saunách sice horko, ale v přihřáté sauně být nemusím.

Zalezl jsem do nějaké sauny jménem Včelín. Příjemné horko a jen pár lidí.
Zkoušel jsem i (já ji nazval psycho) saunu, kde osvětlení postupně měnilo barvu. Horko, pot, žízeň. Žízeň. ŽÍZEŇ. Ale dle barev osvětlení se mi měnila chuť na ochlazující drinky. Zajímavé hraní s mozkem alkoholika. Po zchlazení jsem šel do sauny „Salaš“. To vůbec neodpovídalo jménu. Lilo tam ze mne, jak při placení u Náčelníka… Když jsem chtěl po mých rekordních (deseti) minutách odejít, tak tam přišel ten borec, jež mne zval při příchodu na rituál. Prý mám zůstat, bude tu další rituál. Pochopil jsem, že je to zaměstnanec a místní mistr saunér.

Proč ne, je to v ceně a určitě půjde o něco příjemného.
Více jsem se mýlit asi nemohl.
Týpek tam nějakým přemlouvacím skillem narval plnou saunu (cca 20lidí do té Salaše) – asi také nevěděli, co bude následovat.
Už jsem se vážně potřeboval zchladit, ale chtěl jsem zkusit dávný rituál na vyvolání démona.
Prezentoval to, že se bude jednat o jogurtový proces (stále říkal rituál) – Prý si ten čerstvý jogurt sám připravil a je bio.
Snad to byl jogurt.

Dle instrukcí jsme si to napatlali na ksicht. Už takto zpocený k tomu ten jogurt – začalo to pěkně štípat.
Poté několikrát polil kameny.
To nebylo tak hrozné, jak jsem čekal. V duchu jsem se chválil, že něco vydržím. Nějaká pára a teplota sice stoupla ale dalo se to přežít.
Ovšem Marek (onen týpek) udělal s ručníkem nějaké kombo, za které by se nehambil ani nejlepší hráč Mortal Kombat. Cítil jsem se, jako by mne polili kýblem lávy.
Kdyby tam místo týpka byla ženská, tak ji nazvu tlustoprdkou zatracenou. Týpka jsem přirovnal k démonu, kterého se asi tímto rituálem snažil vyvolat a nás všechny přitom obětovat tomu pajdavýmu paroháčovi.
Celý proces kameny + kombo s ručníkem několikrát opakoval. Určitě se přitom pekelně usmíval.
Po pár kolech jsem nevydržel a odešel. Ostatní tam buď zemřeli a nebo týpek možná zamknul saunu. No je tu ještě možnost, že měli větší výdrž.
Určitě zemřeli…
Ľadová jaskyňa  byla v tu chvíli nejlepší na světě.
Různě jsem střídal sauny. Když jsem si šel zase řádně nahřát hřbet do Salaše (byla nejvíce suchá a horká). Tak minutu po mně přišel opět ďábel. A nezapomenul si ručník.
Propadl jsem panice!

Tentokrát se chystal na krystalový rituál.
Při prezentaci říkal, že to má dovezené z Německa. Prý se jim to tam výtečně osvědčilo na milionech lidí ve sprchách a nikdo si prý nikdy nestěžoval.
Proces je následovný : Všichni máme zavřít oči, že to štípe. „Saunér“ poleje kameny (samozřejmě bude následovat kombo s ručníkem), pak na ně vysype tyto krystaly a uteče z místnosti.
Jak řekl, tak opravdu udělal!
Takto "saunér" sypal "krystaly" na kameny
Během pár vteřin, jako by mi hořeli a mrzli plíce naráz. Dost lidí se zakuckalo a někteří rychle odešli. Cítil jsem se jako při podchladnutí a nástupu omrzlin – části těla pálí, ale i mrznou naráz.
Mengele se nevracel (už asi do sebe lil na baru Hoegardena).
Vydržel jsem to asi tři minuty. Ještě deset minut jsem měl tento dvojí pocit zimy a horka.
Třetí a poslední rituál, který jsem s ním ještě absolvoval byl medový. Nevím, proč jsem čekal, že to bude malá teplota a něco s medíkem. Ten medík tam opravdu byl. Při tomto rituálu jsem se bral už za veterána (bylo tam dost nováčku u toho Belzebuba - jen občas někdo šel na druhý rituál) a tak jsem si vylezl do vyššího patra sauny.
Někdo se pousmál a řekl, že se těší.
Bez nějakého vysvětlování pekelník ihned polil kameny a zamával ručníkem na útok. Prý je nám zima, když se ještě smějeme. Pak nás nechal popatlat medem a začalo to. On se s tím ručníkem prostě zlepšuje. Pálili mne i uši, jako bych se dotkl rozpáleného sporáku.
Ale jako veterán jsem měl už vypěstovaný postup, jak tohle dát.
Prostě tam zomrem!

Původně jsem tam šel tak na tři hoďky, ale nakonec jsem odcházel po šesti hodinách  a nespěchat ráno do práce, tak tam ještě kvasím.

Pro měkká prsa je tam sauna „čokoláda“, kde si u obsluhy vyžádáte tekutou čokoládou, tou se tam potřete a asi jen při padesáti stupňích tam relaxujete. Po krutobossovi jsem si málem vytvořil vlastní čokoládu, ale i tak jsem tam nešel.

Zpětně si o borcovi myslím, že to nebyl saunér ale kuchař a vařil maso tří barev:
Nejdříve nás naložil do jogurtové marinády, pak nás všechny rychle spařil.
V druhé fázi na nás nanesl sůl a ostatní koření.
Ve finální fázi pečení nás potřel medem, ať chytneme zlatou a křupavou kůrku.
Jen to jablko mi nestihl narvat do huby, bo jsem mu na poslední zbaběle utekl domů.

Takže, kdo jde příště se mnou do sauny, až to zas bude v akci

Jinak vím, že takto sloníka neprodám,  ale jistě nevěříte ničemu v článku a dorazíte. Jsem si to celé vymyslel, aby to bylo alespoň trochu zajímavé.

1 komentář:

  1. Včera jsem tam byl. JAko ne přímo v saunách, ale v tom obchodáku. Obcohdák nic moc, tak věřim že sauny jsou lepší.
    Jinak já jsem byl v saunách v hotelu step. TAm jsou taky docela dobrý sauny a vypadá to tam pěkně. Taky je tam bar. Tam jsme vlastně strávili půlku času.
    Saunovacím rituálům jsem se vyhnul, trošku mě děsily ty sauny samotné, jak tam všude bylo, že máme být ticho a nerušit atd atd.... což mi přišlo dostatečně rituální už samo o sobě.

    Jinak pěkná škopčí reportáž. Případný společný výlet bych spíš navrhl do čestlic, je to větší prdel, bary jsou tam taky.. jenom v zimě neni v provozu venkovní divoká řeka, což je podle mě the best atrakce.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.