Jak řídit ČR jako firmu?

2 komentáře
http://www.info.cz/byznys/exkluzivne-predcasny-vanocni-darek-pro-e-shopy-babis-je-chce-vyjmout-z-eet-726.html

Najednou se dnes zjistilo (po roce), že zavedení EET pro eShopy by bylo asi moc složité, tak se od něj asi upustí. Pokud jste do toho investovali peníze, máte holt smolíka (takové řešení nepostavíte za týden). Upřímně řečeno - asi před dvěma měsíci, když jsem přemýšlel, jak se bude EET implementovat do e-commerce a jejího milionu variant mě napadlo "to jsem teda zvědavý, jak to chtějí udělat". Je tu jeden rozdíl - já se přípravě tohohle nevěnuji celý rok.

Pokud jste byli někdy v řízení firmy, asi máte tušení, jak to může vypadat. Pro ty neznalé zde přidávám malý ilustrační obrázek třech případů:


Ano i případ dvě může být velmi úspěšná firma, v tom případě, že se a) velmi tlačí na vyšší a střední management b) jsou tam nadprůměrně schopní lidé, který korigují "geniální" nápady majitele. Čím dál víc mám pocit, že Agrofert je případ 2), který přejde v řízení státu do fáze 3).

Update čas 18:56: Tak prý tam nakonec možná nebudou muset být ani firmy do 250tis. obratu, což je dobré vědět týden před spuštěním. Podporuje to tedy teorii pana Lebky, že Andrej většině věcí naprosto nerozumí a obklopen je patolízalstvem, které je zvyklé vše odsouhlasit (varianta 3) a koriguje to až na poslední chvíli, kdy se setká s někým zvenčí a už to hoří. Předpokládám, že dalším heslem kampaně bude "Už na to proboha nemakejte!". V tomhle ohledu se těším na nový Zákon o dani z příjmů z dílny MF, počítám, že ještě tři dny před datem zaplacení daní nebude jasné, kdo má kolik platit...

Citát dne:
„Je to revoluční zákon, který tady nikdy nebyl. Taky jsme netušili, kolik druhů podnikání tady máme,“ prohlásil doslova ministr financí.

2 komentáře:

  1. Dneska se nám s těma kokotama roztrh pytel: "Praha – Složitá česká legislativa není pro laiky, myslí si ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). „Zákony už dávno nejsou a už nikdy nebudou pro laiky. Specializované zákony jsou prostě pro profesionály. Profesionál si s častými novelizacemi poradí,“ řekl ministr na druhém ročníku konference Česko: Jak jsme na tom?, kterou v Národní galerii uspořádal Aspen Institute.." zdroj. Jistě, třeba dvěstěkrát novelizovaný zákon o dani z příjmu. Proč by mu měl rozumět i laik, stačí, když solí. Ale v novém roce ho nechá Andrej kompletně přepsat, třeba se mu to povede víc než s EET.

    Už tu chybí jen Dolínek a Krnáčová, co chtějí stavět metro bez stanic.

    OdpovědětVymazat
  2. Metro bez stanic je nová reality show, která odkoukala název od her bez hranic. Jde o to, kterej stát vymyslí větší kokotinu. :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.