Pokémoni. Co je za touto hrou vás asi překvapí

2 komentáře
Augmented reality a husto titulek z bulváru. Pokud pominu básnický klenot z pivovaru, dlouho jsem k houbě nic nenapsal, čímž to napravuju.

snímek časopisu forbes jasně dokazuje, že pokémoni nejsou jenom
v telefonech - kamera fotoaparátu zachytila pikaču, který okem vidět nebyl

Je jedno, jestli pokémoni jsou v našem světě nebo jenom v našich telefonech. V okamžiku, kdy je chceme vyhánět z pietních míst (kde vlastně nejsou), kdy dobře umístěný pokégym nebo pokéstop může zvednout tržby restaurace - už možná nejde ani tak o augmented reality jako o reality.

K zaznamenání věcí v našem světě potřebujeme různé vybavení. Abychom viděli dům, stačí nám oči. Abychom viděli buňky, potřebujeme mikroskop.

Abychom viděli pokémony, potřebujeme telefon. To, že je nevidíte očima neznamená, že tady nejsou.

Samozřejmě, telefon můžete kdykoliv vypnout a pokémony s ním. Ale oni tu budou pořád. Stejně dobře si můžete vypíchnout oči a nevidět Andreje. Ale on tu bude pořád.

A na závěr ještě bonus. Na světě prostě existují věci, které není možno odslyšet!


2 komentáře:

  1. Díky za písničku, teď si musím ještě vypíchnout i uši. Nicméně 32mega shlédnutí, to už je slušný.... Tak mě napadlo, že je dobře, že ještě nebyl internet za našeho mládí. Protagonista songu se bude chtít zřejmě v dospělosti zabít. A nebo ne, vlastně každé zboží má svého kupce.

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak dobrý postřeh. Zase je pravda, že rozšířená realita s Pokémony je jen pro ty, co na to mají (dobrý mobil, datový tarif etc.). Obyčejní zoufalci mohou vnímat pouze obyčejnou realitu a to jen tím, co jim od přírody narostlo. Maximálně to vylepšit nějakou z drog, jak už je po staletí zvykem.

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.