Planespotting

2 komentáře
Dnešní storka je o tom, jak byli pan Rytíř (Houba) s panem Kloboukem zevlovat na přistání největšího letadla na světě. Základem všeho je dobrá analýza a příprava. Kde zaparkovat auto, že se musí jít ještě 5 km pěšky, že plot okolo dráhy je vysoký 2,5m - tudíž, abyste neměli v záběru drátěná oka, je dobré vzít si žebřík. Ten ovšem po zralé úvaze a počtu nutných pěších km zase zavrhnete (žebřík by musel "jít" tam i zpět). Dále výběr spotovacího místa - vyvýšené valy dál od dráhy jsou super, ale na to musíte mít dost dlouhé sklo, které nemám. Tudíž něco blíže. Celý den je v provozu jen runway 12, všechna letadla startují a přistávají na ní, takže něco poblíž. Nakonec vyhrálo místo č. 6.

Potřebnou fotografickou techniku - zachyť letadlo skrz drátěný plot trénuji na běžném provozu. Celkem to jde (zatmavení fotografií v rozích není vada objektivu, ale oko plotu).

JET2 máme rádi, vozí opilce do Irska a zpět

Vueling zase Rytíře do Barcelony


Čas běží. Napětí by se dalo krájet. Každým okamžikem to přijde. Já stojím u plotu, ale profíci za mnou mají samozřejmě všechno potřebné vybavení (za mnou jich stojí se schůdky na těchto pár metrech nejméně deset). Všude je spousta lidí.

Pět minut do přistání. Čtyři. Zezadu se ozývá smích. Otočím se, přichází od protřelých profíků na schůdcích - Antonov přistane na úplně jiné runwayi... Zde nutno podotknout, že výběr runwaye je na poslední chvíli vždy výlučně na pilotovi a věži. Být profíkem znamená, že se vám tohle asi nestalo poprvé. Za čtyři minuty tam nedoběhne nikdo. Všichni děláme co se dá:
Největší letadlo na té druhé dráze...
Jde na přistání na té druhé dráze

Dotknulo se země...

Brzdí, motory jedou na reverz

Taxi (pojezd) na parkování
Nakonec hodnotím tenhle můj první pokus o planespotting jako celkem povedený - s jedním drobným zádrhelem... A ještě rozlučková fotka A320 v barvách Wizzairu. Při pohledu na tyhle barvy vždycky dostanu chuť na (obří) borůvkovo-malinový nanuk.
Létající nanuk


2 komentáře:

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.