Hatefree bullshit data

1 komentář
http://www.hatefree.cz/blo/analyzy/1129-inforgrafika-uprchlici-a-cisla

Je dobré, že něco, co si platíte z daní poskytuje asi stejně relevatní infografiku jako Konvičkův "Islám v České republice nechceme" (akorát ve variantě "hate free"). 

Vlastně to vůbec není dobré - předpokládá to, že většina obyvatel jsou idioti s absencí logického myšlení a s neznalostí výpočtu procent (základka?) a na stejné úrovni je s nimi třeba bojovat (= udělat z nich lepší lidi jakýmkoliv způsobem).


Nejlepší je asi tento poslední graf, kde se tvrdí, že cizinci u nás tvoří pouhých 0,05% obyvatel. Hned pod tím je informace, že je jich u nás 440tis (tak schválně, jestli to dáte...) Novinkou je pak nová světová jednotka - setina cizince na jednoho domorodého občana (to číslo je pak tak malinkaté!). 

Zatímco předchozí grafy na první pohled trpí jistou selektivní "hate free" optimalizací výběru dat (ne úplně triviální), tak tohle už je krapet přes čáru (použita jak optimalizace, tak i chyba s procenty). Samozřejmě můžeme věřit, že zpracování statistických dat z deseti zdrojů dali za úkol někomu bez základní školy a nebyl to záměr.

TIP: Zkuste si sečíst procenta ve velkém kruhu, vychází to celkem na 99,34% (?). A ano, třeba Ukrajiců u nás žádalo o azyl přesně 649,341 (??). Ještě, že Angela netuší, že u nás azylanty sekáme na třetiny.

P.S. Tento příspěvek vůbec není o imigrantech. Vlastně je to jen smutný příspěvek. 

Poděkujme:






Ještě jsem si dal práci a koukl do zdrojů:

Hatefree evidentně blbě opsali procenta u "bez. státní příslušnosti" z tohoto zdroje

http://www.datovazurnalistika.cz/cr-1-zadatel-o-azyl-na-10-000-obyvatel/

A ten zas má blbě celkový počet žádostí, těch má být 1156..., navíc kolonka "bez státní příslušnosti" se v dokumentu MVČR vůbec nevyskytuje - je to nesmysl, všichni překvapivě odněkud přišli... (asi by se to spíš mělo jmenovat "ostatní").

http://www.mvcr.cz/soubor/cs-stat-2014-pdf.aspx

Vlastně je v tom i nová hatefree naděje - když přijmeme dost imigrantů alespoň s dostudovanou základní školou, tak je pořád šance, že si celkem polepšíme...

1 komentář:

  1. Napsala jsem intelektuální komentář a nějak mi on ten k* zmizel. Asi to s tím intelektuálnem nebude u mne tak tak žhavé. Ne souhlas, redakce jsou plné lidí, kteří dělají žurnalistiku patronizing, poučující, papouškující, hloupou. Ale kde je poptávka...jo ona vlastně není...tak to zafinancujem z dotací na mediální masáž plebsu, že :D

    Zaplatila jsem si předplatné Echa24 kvůli Lence Zlámalové, Danielu Kaiserovi nebo Martinu Weissovi, protože když od nich něco čtu, tak mi to něco dává a není to chuť vrazit novináři jeho médium do chřtánu :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.