Pavel Vosoba: Dokonalý život

2 komentáře
Dostala se mi do ruky knížka od Pavla Vosoby jménem Dokonalý život. Koupila jsem ji, protože jsem Vosobu (super příjmení) párkrát zahlédla v televizi, naposledy v Hyde Parku s mým "oblíbeným" Danielem Takáčem. Když si koupíte tři a dáte přes sebe, budou vypadat takhle:



Pavel Vosoba se věnuje profesionálně poradenství. Tomu, čemu jsme v bývalé práci posměšně říkali nekonečné nastavování procesů a nikdy jsme nechápali, za co ti lidé vlastně berou peníze. O to více překvapí jeho velmi střízlivé názory na západní konzumní kulturu nebo sociální aspekt velkých korporací.

Když jsem knihu kupovala, myslela jsem si, že půjde o jakýsi soubor esejů doplněných zkušenostmi z mnoha let práce v byznysu v nejrůznějších zemích. Celkem ale překvapila, jde o postmoderní beletrii, která se celkem ničeho nebojí a má i děj :) Rozhodně si nehraje na literární klenot, ale když se člověk nezaobírá tím, že to není Dostojevský, tak přináší dost zajímavých impulzů, takže jsem se rozhodla na Milém UHouby jí udělat reklamu. Cílová skupina dílka jsou zřejmě hlavně ti, kdo mají zkušenost s prací ve velké korporaci, nebo ti, kteří o ní přemýšlejí, ale obecně asi každý, kdo se o tom světě chce něco dozvědět.

2 komentáře:

  1. Houbí Evernote (zápisník): 12.12.2014 - zajímavé, tuhle knihu si koupit a přečíst. 8.4.2015 Jé, Lucka si ji koupila a přečetla (a já samozřejmě ještě ne :)

    OdpovědětVymazat
  2. S tvojí poznámkou souhlasím, stojí za čas i za ty peníze :)

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.