DPFO

3 komentáře
Drahé UHouby. Právě jsem asi podala přiznání k dani z příjmů přes datovou schránku. Jakožto člověku s právnickým vzděláním, bývalému asistentovi daňového poradce a současnému zaměstnanci daňové legislativy mi to trvalo jen asi tři hodiny. Největší zádrhel byl naskenovat přílohy v odpovídajícím formátu. Cítím se jako po lobotomii a obličejové svaly mám podivně ztuhlé. Dítě vidí mou zaraženost, snaží se mne rozesmát. Ještě nechápe, co jsou daně. Budu mu to muset brzy vysvětlit, on ho ten úsměv přejde.

3 komentáře:

  1. BOLEST! To je to, co musí každý daňový poplatník cítit - a to alespoň dvakrát, jednou když vyplňuje daňové přiznání a podruhé, když o ty peníze opravdu přijde. Dáme v sobotu řeč, já to zatím nechávám na březen, ale po anabází s registrací plátce DPH si nedělám žádné iluze... Minulý rok jsem dělal DPFO pomocí nějakého vyplňovacího PDFka, které jsem si pak vytiskl (to bylo celkem ok), ale to už teď nejde.

    OdpovědětVymazat
  2. Byly doby, kdy dětské seriály sdělovaly zásadní pravdy o životě, lepší než Babiš s Kalouskem dohromady třeba tu o placení daní. Už jsem se bál, že to nenajdu...

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.