Babiš: Zvýším poptávku po svobodných účetních!

Napiš komentář
Pro pochopení tohoto ďábelského konceptu je nejdříve potřeba načerpat nějaké knowhow:

ANO, resp. Andrej Babiš se konečně rozhodl pořádně zatopit nízkopříjmovým OSVČ a zrušit jim slevu daně na poplatníka při uplatnění výdajových paušálů (bratru 24tis. Kč ročně, mimochodem - když jí pak bude mít jen někdo, je to vůbec ještě sleva na poplatníka?) a tím defakto splnit vlhký sen odboráře "hodinky Breitling za sto litrů nosím schválně" Dufka, který chtěl paušální daň 1tis. Kč měsíčně pro každého podnikatele nezávisle na jeho ekonomickém výsledku - ve stylu: když neumíš podnikat, nech se zaměstnat. V době, kdy se všichni ostatní (mimo ČR) snaží malým a startujícím podnikatelům co nejvíce usnadnit život se u nás vzácně spojily představy odborářů, hlupáků (každý podnikatel=zloděj) a Babišova "na optimalizaci daní mám armádu lidí" velkopodnikatelství, kde obyčejný živnostník nehraje roli.

Opatření, které nakonec nejvíce dopadne na nejchudší živnostníky (premiér "vyrostl jsem pro státní správu" Sobotka samozřejmě návrh podporuje), kteří budou muset řešit účetnictví (náklady navíc), protože jinak přijdou o dvacet tisíc, což není zanedbatelná částka. Nebo si pořídí manželku a pět dětí, protože ty nově odečíst půjdou. Kdo v tom vidí nějaký systém, ať dá vědět (napadá mě podpora poptávky po svobodných účetních - ha a je to tady!).

Nakonec bych byl snad jen pro jedno pravidlo - každému ministrovi, který (zase!) změní daně useknout ruku. Jinak se změn jen pro změny asi nikdy nezbavíme. Takhle by si to alespoň dvakrát rozmyslel (to by byl také konečný počet pokusů).

Zajímavý je ještě jeden pohled: sociální (alespoň v názvu) strany by měly z principu volit (zejména) nízkopříjmové skupiny obyvatel, jen holt nesmíte nízkopříjmově podnikat, nezapadáte tak do správné představy voliče "moderní" Sociální demokracie.

Nechme se překvapit, jak to nakonec dopadne - třeba to bude úspěšnější než seznamovací vagóny v pražském metru.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.