Odbory navrhly zdanit živnostníky sazbou 1000 Kč na osobu

Napiš komentář
Nebudu to dlouze rozebírat, existence odborů jako reakce na často asymetrický vztah zaměstnavatel - zaměstnanec je pochopitelná - a snad i ospravedlnitelná (neřeším příčinu vzniku asymetričnosti tohoto vztahu, což by byla zajímavá diskuze). Ovšem argumentace odborářů na podporu tohoto návrhu v podobě "když nevyděláte ani tisícovku na daň, tak nemáte podnikat a radši se nechat zaměstnat" je opravdu něco, co může vypadnout jen z extra vygumované palice.

Moderní odbory je něco jako moderní levice. Oxymorón jak z definice (jen ať se pravičáci nesmějí, tam je to taky přehlídka myšlenkových zombies). Zásadní otázkou nakonec je, jestli si to opravdu jejich předáci myslí, nebo je to jen taková buřtová návnada pro jejich ne moc bystrou část členů, kteří nad tím budou hýkat blahem.

Nakonec, jak i já poslední dobou zjišťuji, vám zabere nejvíc času přemýšlení nad tím, jestli za a) je ten člověk opravdu tak blbej b) je to cynický oportunista c) trpí nějakou duševní nemocí d) je to součást geniálního plánu, kterého konsekvence nejsem schopen dohlédnout.

Poslední dobou už si často ze zoufalství přeji, aby to bylo za d) ale obvykle je to něco z a,b,c...

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.