Kde končí naše daně?

3 komentáře

1955206052626ac7779bfcfc4d3af6cd

I přes zaregistrování některých nuancí v nepoměrech obsahu kruhů je fascinující spousta státních orgánů o kterých jsem nikdy netušil – co je Česká technologická agentura, proč na “Podporu prezidenta republiky ve funkci vrchního velitele potřebujeme půl miliardy”?

velká mapa zde

zdroj: estat.cz

3 komentáře:

  1. Česká technologická agentura je instituce na podporu aplikovanýho výzkumu, která se zabývá propojením výzkumných institucí a komerčních firem. Jedná se většinou o veřejné výzkumné instituce a podniky co vyvíjejí vlastní technologie, nebo inovace potřebují. Podpora je přes výběrová řízení a to na konkrétní výsledky a projekty, které musí mít praktický aplikovaný výstup. Ze státu jde jen část, většina financí jde od firem. Don´t be lazy, use google ;-) Nebo to nech na mne :

    http://lmgtfy.com/?q=%C4%8Desk%C3%A1+technologick%C3%A1+agentura

    Orb

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, línej jsem nebyl. Vlezl jsem na jejich stránky, ze kterých jsem dvakrát moudrej nebyl (ano, opakování řecké abecedy je fajn...). Snažil jsem se proklikat k nějakýmu popisu a s lehkou frustrací jsem toho zanechal (už nejsem tak trpělivej, čekal jsem na první stránce "Dobrý den, jsme vám k tomu a k tomu a naše nejúspěšnější projekty jsou:...). Pak jsem procházel projekty týkající se informatiky a víceméně je to, co se běžně řeší v soukromým sektoru, jen tady na to dostane univerzita a soukromá firma dotace. Takový státní babysitting a deformace trhu. Doufám, že v ostatních oborech je to lepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo je pravda, že stránky maj opravdu udělaný blbě, holt web pro úředníky, ne pro lidi. :( Nevím jak v informatice, v tom se nevyznám, ale v našem sektoru jde spíš o to, že to vůbec někdo chce dělat páč a) slušný výdělek jinde b) pro organizace by to měl z podstaty dělat někdo alespoň trochu nezávislý....hloupý příklad: Každá komeční firma ti udělá rozbor a řekne že to máš úplně blbě že máš používat jejich věci a nic jinýho. Jinak pořád lepší takovejhle babysitting, aby se na univerzitě řešili smysluplný věci do praxe než aby byla škola úplně odtržená od reality (což je dneska docela problém).

    Orb

    OdpovědětVymazat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.