Návrat mezi odborníky

Napiš komentář

Návrat z dovolené je vždy tvrdý. První co najdu ve schránce je letáček SPOZ, jež teď zažívá raketový nárůst počtu členů, zřejmě schopnost rozparcelovat si vliv a ekonomickou moc ve státních podnicích bez nutnosti trapných voleb a vyslovení důvěry vládě bude silným motivátorem pro celou řadu “odborníků”, kteří už teď vidí jak sami sobě dobře pomohou.

Zatímco stávající - už instalovaní “odborníci” - defakto rozjíždějí předvolební kampaň (slibují nesplnitelné), budoucí elektorát hýká blahem. Když jim stejné nesmyslné sliby neříká prolhaný politik ale odborník, je to zcela něco jiného.

Myšlení některých občanů se mi zdá zaseklo na podivném mixu Marie Terezie a bandy komunistů. Zaklínajíce odborníky (vzdělance) zároveň nadávají na pokles kvality škol, chtěli by
o sobě rozhodovat, ale zároveň si myslí, že jejich potřeby a tužby a názory jim nejlépe vyřeší odborník. Bizardní. Znám spoustu odborníků, kteří by proboha nikdy nic neměli řídit, natož stát a lidi. Vazba mezi tím být odpovědným vůdcem s vizí (dáli se říct i moudrým) a odborníkem mi naprosto není známa. Možná by všichni uctívači odborníků zasluhovali opakování elementární středoškolské logiky.

0 komentářů:

Okomentovat

UWAGA! Pro odeslání komentáře zmáčkni to MODRÉ tlačítko vlevo dole.pan Lebka

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.